A Playstation megalkotója nem látja értelmét a VR-nak és a metaverzumnak

2022. február 16. 10:23

Az egyik legismertebb játékkonzol, a PlayStation megalkotója szerint Mark Zuckerberg hibát követ el, ha szétválasztja a valóságot és a virtuális világot, mert a kettőt inkább egyesíteni kellene.

2022. február 16. 10:23
null
Fekete Kíra

A Sony korábbi elnöke nem választaná szét, inkább egyesítené a két világot

A 71 éves Ken Kutaragi, a Sony Interactive Entertainment korábbi elnök-vezérigazgatója a Bloombergnek nyilatkozott: „Fontos, hogy a valóságban éljünk, a metaverzum viszont arról szól, hogy kvázi valósággá változtatjuk a virtuális világot – nem értem, hogy miért tesszük ezt".

„Inkább egy kifényesített avatár lennél a valódi éned helyett? Ez lényegében semmiben sem különbözik a névtelen üzenőfal-oldalaktól” – fejtette ki nemtetszését a férfi. 

Kutaragi most az Ascent Robotics vezérigazgatója, amely a valós világ és a kibertér ötvözésére törekszik: 

Kutaragi cége inkább a valós világ tárgyait szeretné számítógép által olvasható adatokká alakítani. 

A jelenlegi robotok nem rendelkeznek olyan szoftverrel és érzékelőkkel, amelyek felérnének az emberek értelmi szintjéhez és nem reagálnak természetesen az új dolgokra. A mi rövid távú célunk az, hogy erre megoldást találjunk” – jelentette ki Kutaragi, majd folytatta: 

Bár Kutaragi nagyon céltudatos, a realitás talaján maradva hozzátette: „Nem tervezem, hogy egy-két évtizedet töltök azzal, hogy megvalósítsam az álmaimat. 71 éves vagyok, az idő pedig rövid.”

Kutatás: játszva tanulnak a természetről a gamerek

A Makronóm korábbi cikkéből kiderül, hogy a virtuális világ nem kifejezetten rossz dolog, amennyiben jó célokra használjuk azt, sőt, akár tényleg segíthet egyesíteni a két világot: 

A Red Dead Redemption 2 (RDR2) egy meglehetősen népszerű játék lett az utóbbi időben – nem csak vizuálisan nagyszerű és szórakoztató, de remek lehetőség a tanulásra. Az RDR2 játékban közel 200 állatfaj szimulációjával találkozhatnak a gamerek, köztük például az őz, illetve a madarak viselkedését is élethűen mutatja be a játék. 

Az Exeter Egyetem kutatói szerint a játékkal játszók átlagosan 10-15 állatfajt ismertek fel a egy kvízben, ami hárommal több, mint amennyit az RDR2-t nem használók neveztek meg helyesen. 
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2022. február 19. 22:30
A VR-nek van értelme hisz olyan dolgokat láthatunk, "érinthetünk", érthetünk meg, amit a valóságban nem. A Metaverzum meg piaccá teszi és el akarja adni neked a nagy büdös semmit. Vegyél egy hektáros telket seholföldjén valódi másfélmillió dollárért, hurrá...
fogd a pénzt és kuss
2022. február 18. 09:10
ha van egy kis szerencsénk a cukor belepumpál annyi pénz ebbe a szarba amibe belebukik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!