Napenergia az űrből: nagyot álmodik az Egyesült Államok Légiereje

2021. június 12. 11:47

Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) egy olyan gondolattal kacérkodik, mellyel még nem sokan mertek: napenergiát gyűjtenének az űrből, melyet felhasználható energiaként visszasugároznának a Földre.

2021. június 12. 11:47
null

Az Arachne napenergia-műhold működéséről szóló videót az Egyesült Államok Légierejének Kutatóintézete (AFRL) osztotta meg a YouTube oldalán, mellyel nyilvánosan is közzétették szándékaikat. A nagyszabású kutatási és tervezési folyamatok után az elméleti síkon bemutatott koncepciót ez év nyarán fogják a valóságban is tesztelni.

A terv szerint az Arachne műhold a begyűjtött napenergiát rádiófrekvenciává alakítva sugározná egy szárazföldi antennára. Amint a rádiófrekvencia eléri az antennát, az ismét használható energiává alakulna át.

Amennyiben a projekt sikeres lesz, úgy jelentős előnyhöz juttatná az amerikai hadsereget a modern harctéren, korlátlan energiaforrást biztosítana a műveleti központok számára, valamint új fegyvernemek alkalmazását is lehetővé tenné.
Jelenleg a szárazföldi katonai egységek egyik legnagyobb kihívása az energiaellátás folyamatos fenntartása, valamint az ellátó egységek megfelelő védelmének biztosítása.

Ezzel a megoldással viszont környezetbarátabb módszereket tudnának biztosítani a hadsereg számára, mely ugyan nem volt elsődleges szempont, de közvetetten ezt a vetületét is ki tudják használni az újításnak.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!