Tovább fertőzi az indiai gazdaságot a koronavírus

2020. szeptember 22. 13:01

Az indiai gazdaság fellendüléséről szóló előrejelzések hamar rosszabbra fordultak, miután az országban rohamosan nő a koronavírus-fertőzöttek száma.

2020. szeptember 22. 13:01
null

Indiában a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma meghaladta az ötmilliót, közben közgazdászok és nagy nemzetközi szervezetek is csökkentették Indiáról szóló gazdasági előrejelzésüket.

A Goldman Sachs szerint az ország gazdasága 14,8 százalékkal, az Ázsiai Fejlesztési Bank szerint 9 százalékkal, míg az OECD adatai alapján 10,2 százalékkal fog csökkenni a 2020/2021-es pénzügyi évben.

A vírus kezelése és rohamos terjedése visszaveti az üzleti aktivitást és a fogyasztást,

amelyek a gazdaság alapkövét jelentik. 

Csak az USA-ban és Brazíliában haltak meg többen a koronavírustól, mint Indiában.

Sunil Kumar Sinha, az India Ratings and Research Ltd. vezető közgazdásza szerint Indiában még az első járványgörbét sem sikerült kiegyenesíteni, ezért az ország gazdasága 11,8 százalékkal fog csökkenni a 2021 márciusban véget érő üzleti évben. Az intézet korábban 5,8 százalékos zsugorodásra számított.

A Goldman Sachs adatai alapján az ország gazdasága 23,9 százalékkal csökkent az április-június közötti negyedévben, amely a legnagyobb csökkenés 1996 óta. A központi bank elnöke szerint a fellendülés fokozatos lesz az újranyitás körüli bizonytalanság miatt.

A Bloomberg közgazdászai szerint a csökkenés 10,6 százalék lesz ebben a pénzügyi évben és csak 2022-ben állhat a növekedés útjára a gazdaság. A vállalati profitok drasztikusan csökkentek, amelynek következtében a beruházások üteme lelassult és ennek köszönhetően a foglalkoztatottság és az általános gazdasági növekedés is rosszabb helyzetbe fog kerülni.

(Borítókép: MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!