Beindult az Egyesült Államok gazdasága, de folyamatosan nő a fertőzöttek száma

2020. július 07. 19:22

Az Egyesült Államokban rekordmértékben nőtt a fertőzöttek száma az újranyitást követően, ami egyes szektorokban lassíthatta a kilábalást.

2020. július 07. 19:22
null
Takács Zsolt

A gazdaság újranyitását követően megemelkedett a koronavírus fertőzöttek száma, amelynek következtében egyes államok megváltoztatták előzetes terveiket és egyes korlátozásokat vissza is vezettek – írja a CNBC.

Az Apple Mapsen való keresések még korántsem érték el a koronavírus előtti állapotot, de a gyalogos és autós keresések növekedtek, amint az emberek kerülni igyekeznek a tömegközlekedést.

Úticél keresés az Apple Mapsen

Márciusban és áprilisban az éttermi foglalások még szinte nullán álltak az OpenTable adatai alapján. Kis növekedést követően a növekvő esetszám miatt újra lecsökkent a foglalások száma. Texasban az éttermek kapacitása 75 százalékról 50 százalékra csökkent vissza júliusra.

Éttermi foglalásokAz amerikai hotelek telítettsége június végéig csak 46 százalékra emelkedett vissza.

Hotelek telítettsége

A légiközlekedés is lassú fellendülésbe kezdett, de az EU továbbra sem engedi be az amerikai turistákat. 20 ezerrel többen dolgoznak jelenleg a szektorban Amerikában, mint ami szükséges lenne a korlátozott járatokkal.

Légiközlekedés alakulása

A lakáshitelek már heti 15 százalékkal nőttek éves alapon június végén. A befektetők továbbra is bizonytalanok, de a lakásvásárlások száma is emelkedett.

Lakásvásárlások

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!