A hulladékból varázsolnak „aranybányát” Gázában

2020. január 06. 16:16

A magas munkanélküliséggel sújtott térségben három fiatal férfi innovatív vállalkozást indított.

2020. január 06. 16:16
null

Kevés lehetőség várja a gázai fiatalokat az egyetem elvégzése után. A palesztin Központi Statisztikai Hivatal szerint a munkanélküliség a 19–29 éves korosztályban és a part menti enklávéban közel 80 százalékot tett ki tavaly.

Egy egyetemet végzett építészmérnök csapat, Tamer Abo Motlaq, Osama Qudaih és Khaled Abo Motlaq úgy határoztak, hogy nem erősítik a komor statisztikát és kihasználva a végzettségükből eredő tudásukat.

A fiatalok fenntartható és megfizethető energia-alternatívákat találtak fel a pénzhiánytól szenvedő palesztinok számára. A trió alapította az Olive Jift Project nevű induló vállalkozást, amely az „jift-et”, az olívaolaj sajtolásából származó mellékterméket üzemanyagpelletté alakítja, aminek a felhasználásával fűteni és a főzni is lehet.

Borítókép: palpress.net

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2020. január 14. 12:52
Legalább konstruktív célokra is használják a képességeiket !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!