Ötven műtárgyat mutatnak be a Design Hét nyitókiállításán

2013. szeptember 27. 17:36

Szombaton nyílik meg a Design Hét nyitókiállítása Metszéspontok X Crossovers címmel. A Design Terminálban látható kiállításon tizenöt ország képviselőinek közel ötven munkáját mutatják be.

2013. szeptember 27. 17:36

Szeptember 28-án, szombaton nyílik a Design Hét Metszéspontok X Crossovers című kiállítása. Tizenöt ország dizájnerei készülnek mintegy ötven műtárggyal a budapesti Design Terminálban található kiállításra. A magyar alkotók mellett európai, kínai, kanadai és izraeli dizájnerek csúcsminőségű egyedi alkotásokat, prototípusokat, kísérleti munkákat, valamint a képzőművészet és a dizájn határán mozgó egyedi műtárgyakat mutatnak be az elemző kiállításon – mondta Szemerey Samu, a kiállítás kurátora pénteken az MTI-nek. Hozzátette: a Design Hét idei témája a dizájn találkozása más műfajokkal. Erre felfűzve lesznek láthatók november 3-ig a dizájn határátlépéseivel foglalkozó munkák a természet és élővilág, az emberi történetek, a technika, valamint a kézművesség témaköreibe csoportosítva.

A természet kategória alkotásai többek között az élet definíciójával, az emberi test határaival foglalkoznak. Látható lesz mások mellett Maróy Ákos biodisplay munkája, amely során az alkotó fluoreszkáló baktériumokból hozott létre képernyőt. Michael Traxler osztrák alkotó a természet esztétikájával foglalkozó edényei növényi lenyomatok, például a káposzta formáját kapták. A különböző gyártástechnológiai innovációk közül Merel Karhof holland dizájner szélkerék meghajtású kötőgépe sálakat és zoknikat állít elő. Florian Schmidt betonszéke egy cementtel átitatott rugalmas, hajtogatható és varrható szövetből készült.

A kézművesség témakörében lesz látható Fenyvesi Zsófi Faun elnevezésű projektje, az alkotó intarziás berakással egyedi gördeszkákat és longboardokat alkot. A narratív dizájn műfajából bemutatják például a svéd Front dizájnstúdió munkáját, az úgynevezett Sztori-vázákat. A projekt során a dizájnerek dél-afrikai falusi nők élettörténetéről készítettek interjúkat. A hagyományos gyöngyfűző technika felhasználásával a dél-afrikai nők megszőtték életük történetét, amelyet beleöntöttek az üvegvázába.

Kieren Jones projektje olyan tengeri halászhajókra tervezett gépet hozott létre, amely a tengerben úszó műanyag hulladékokból bútort állít elő. Szemerey Samu azt is elmondta, hogy a Design Terminál tárlatához kapcsolódik a debreceni MODEM-ben október 11-től látható Természetrajz című kiállítás.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!