Elstartol a Margó Fesztivál

2013. június 06. 12:29

Ankert, Akvárium, Castro, Holdudvar – csak néhány a Margó helyszínei közül, ahol Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Térey János, a friss Aegon-díjas Barnás Ferenc és az álnéven pubikáló krimiszerző, Kondor Vilmos is zenés, színházas esteken szerepel. Cserna-Szabó András és Elek Ferenc főzni fog, Nyáry Krisztián új szerelmi történetekkel és vetítéssel készül.

2013. június 06. 12:29

 A 84. Ünnepi Könyvhéttel egy időben rendezik meg a Margó Fesztivált a főváros több helyszínén június 6. és 9. között. Az irodalom is lehet szexi, azaz izgalmas és vonzó - ezt igyekszik bizonyítani a 2011-ben éledt irodalmi fesztivál. Ankert, Akvárium, Castro, Holdudvar – csak néhány a Margó helyszínei közül, ahol Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Térey János, a friss Aegon-díjas Barnás Ferenc és az álnéven pubikáló krimiszerző, Kondor Vilmos is zenés, színházas esteken szerepel. Cserna-Szabó András és Elek Ferenc főzni fog, Nyáry Krisztián új szerelmi történetekkel és vetítéssel készül. A fesztivál Erdős Virág Ezt is el című verseskötetének bemutatójával kezdődik csütörtökön a Gödör Klubban. Újra hallható lesz a Mellettem elférsz című est az Akvárium Klubban, a rendezvényen fellép Grecsó Krisztián, Dés László és Dés András.

A Design Terminálban három fiatal költő, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Závada Péter mutatkozik be a Belle Belle (Nagy Bence) zenéjére. A Gödörben az írók családtörténetét boncolgató Rokonok-esten Esterházy Péter és fia, a képzőművész Marcell beszélnek apáról, fiúról, családról, irodalomról, alkotásról és egymásról. Június 7-én mutatja be D. Tóth Kriszta első regényét, a Jöttem, hadd lássalak című könyvét Kovács Patrícia közreműködésével a Holdudvarban. Az Ankertben Kondor Vilmos műveiből lesz szcenírozott felolvasás, a Lánchíd pesti oldalán irodalmi zenés estet tartanak. A programok közül kiemelkedik pénteken este 10-től a Visegrádi Négyek (V4) slam találkozója, amely a Visegrádi Alap támogatásával a Tilos Kulturális Alapítvány szervezésében valósul meg a Dürer kertben. A rendezvényen Magyarországot Daniel Brownwood, Szkárosi Endre, Tolnai Eszter, Pion István, Horváth Kristóf (Színész Bob), Süveg Márk (Saiid), Simon Márton, Molnár Péter, Müller Péter Sziámi és Gábor Tamás (Indiana) képviseli. 
 
Június 8-án, az Irodalom éjszakáján tizenöt különleges helyszínen olvas fel tizenöt író, költő, slammer zenészekkel és színészekkel társulásban. A Petőfi Irodalmi Múzeumban a Tanár úr, kérem, én filmeztem! címmel meghirdetett Karinthy-pályázat filmjeit vetítik, majd Víg végnapok címmel Keresztury Tibor és Víg Mihály sírva vigadós estjét hallhatja a közönség. Az Ankertben Térey János új kötetéről, a Moll című könyvről Winkler Nóra beszélget majd a szerzővel. Vasárnap Cserna-Szabó András és Elek Ferenc beszélget és főz a Castro Bisztróban, a Petőfi Irodalmi Múzeumban az idei Aegon-díjas íróval, Barnás Ferenccel hallható beszélgetés, az Akvárium Klubban Nyáry Krisztián szerelmes írótörténeteit hallhatja a közönség. A könyvheti főhelyszínen, a Vörösmarty téren Rájátszás-koncert lesz, amelynek keretében Takáts Eszter, Karafiáth Orsolya, Kollár-Klemencz László, Kemény István, Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs is fellép. Részletes program a www.margofeszt.hu weboldalon és az esemény Facebook-oldalán érhető el.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!