Nagy fába vágnák az ukránok a fejszét: helyreállítanák a kahovkai gátat

2023. július 18. 19:11

Először azonban a vízerőműnek otthont adó területeket vissza kell foglalni.

2023. július 18. 19:11

Az ukrán Miniszteri Kabinet határozatot fogadott el egy kísérleti projektről, amelynek célja az oroszok  által felrobbantott kachovkai vízerőmű helyreállításának megkezdése – jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök nyilatkozata alapján az Unian ukrán hírügynökség.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy a helyreállítás előkészítéséről szóló döntés a szakértőkkel és szakemberekkel folytatott konzultációk után született, és maga a 

 

vízerőmű helyreállítása növelni fogja a gazdasági potenciált mind az agrár-, mind az energetikai szférában.

 

Hozzátette: „mindenekelőtt megtervezzük az összes mérnöki szerkezetet, előkészítjük a helyreállításhoz szükséges alapot. A második szakasz a vízerőműnek otthont adó területek visszafoglalása után kezdődik”.

 

***

Nyitókép: Satellite image ©2023 Maxar Technologies / AFP

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hlaci83
2023. július 18. 23:46
Gátvéder.
mostlysilentobserver-2
2023. július 18. 22:56
"VÍZERŐMŰ HELYREÁLLÍTÁSA NÖVELNI FOGJA A GAZDASÁGI POTENCIÁLT MIND AZ AGRÁR-, MIND AZ ENERGETIKAI SZFÉRÁBAN." Ha megnézzuk, hány adófizetonek mennyi pénzébe kerul Ukrajna fenntartása, akkor nehéz elképzelni, hogy Ukrajna még ebben az életben visszahozná azt a pénzt az egyéneknek, amit ebbe kénytelenek voltak beleOLNI (nem -fektetni!), még akkor is, ha ingyen kapnánk a gabonát toluk. Úgyhogy faszt érdekel a "gazdasági potenciáljuk".
ertönszena
2023. július 18. 22:13
Azok után, hogy felrobbantották, szép tőlük, hogy újjáépítenék.
Galsó Atya
2023. július 18. 21:45
Muhahahahaha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!