Sokkoló állítás: Magyarország fenyegetést jelent a NATO-ra és az Egyesült Államokra

2024. május 03. 10:08

A The Washington Post publicistája szerint a magyar kormány veszélyezteti az információbiztonságot, amikor kínai cégekkel köt megállapodásokat.

2024. május 03. 10:08

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A The Washington Postban megjelent véleménycikk szerzőjének nagyon fáj, hogy a magyar kormány stratégiai megállapodást írt alá nagy kínai cégekkel, például a Huaweijel, és fontos szerepet szán nekik a digitalizációban és az 5G-infrastruktúra fejlesztésében.

Ez közvetlen fenyegetést jelent Magyarország részéről a NATO és az Egyesült Államok információbiztonságára

állítja Marc A. Thiessen.

A publicista nem érti, hogy ha Orbán Viktor egy „brutális kommunista diktátor" mellé áll a kínai elnök személyében, akkor miért karolják fel őt az amerikai konzervatívok, hiszen Donald Trump is ellenzi a növekvő kínai befolyást.

A nemzeti konzervatívok mindent elnéznek a magyar miniszterelnöknek, mert globalizmusellenes, a nyitott határokat ellenző, családbarát politika bajnokának tekintik – folytatódik a véleménycikk, amely szerint Orbán Viktor nacionalizmusa valójában ellentétes az amerikai konzervatívizmussal.

Thiessen háborgása beleillik az elmúlt időszak baloldali narratívájába, amely nem képes elfogadni a budapesti CPAC sikerét és az Orbán-Trump szövetséget.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkaskoma
2024. május 07. 13:03
Az amerikaiakat az zavarja, hogy rajtuk kívül más is kereskedik a kínaiakkal. Egyébként nagyon jó lenne, ha nem szólnának bele, amihez nincs közük. Ha valaki részrehajlás nélkül megvizsgálná, hogy az amerikaiak mit tesznek, érdekes eredmény jönne ki. A saját érdekükben bárkit feláldoznának.
connorj
2024. május 04. 15:49
https://m.youtube.com/watch?v=5XEtBHYUPg4&t=64s&pp=ygULc2hhbmdoYWkgNGs%3D 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
connorj
2024. május 04. 15:47
https://m.youtube.com/watch?v=up5m8mRq6EU&pp=ygUPY2hpbmEgY3liZXJwdW5r 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰😳
connorj
2024. május 04. 15:44
https://m.youtube.com/watch?v=AkzkxPPtn6w&t=12s&pp=ygURcHV0aW4geGkgb24gdHJhaW4%3D 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🔥
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!