Nem jött össze: a brit sajtónak tartottak bemutatót az ukránok egy brit tankkal, amikor az beleragadt a sárba (VIDEÓ)

2024. március 11. 15:49

Legalább láthattuk azt is, hogyan húzzák ki a tankot. A személyzet addig géppuskával gyakorlatozott.

2024. március 11. 15:49
null

Nyitókép: X

***

Exkluzív felvételeket közölt a The Sun brit bulvárlap arról, hogyan gyakorlatoznak az ukránok egy Challenger 2-tankkal, amelyet az Egyesült Királyságtól kaptak. 

Az újság ukrán részről dicsérő szavakat közölt a harckocsi lövegéről, de megjegyezte, hogy a konfliktus nem adott lehetőséget a brit haditechnikai eszközöknek arra, hogy megmutassák előnyüket egy klasszikus harckocsi-páncélos csatában. Az ukránok a páncélosokat arra használták, hogy nagy távolságból bunkereket találjanak el, és hogy időnként megfélemlítő támadást intézzenek az orosz lövészárkok ellen. Ezek a manőverek azonban blöffnek bizonyultak, mert a harckocsik „nem rendelkeztek a gyalogság támadásához megfelelő típusú lőszerrel” – jegyezte meg a Sun.

A Challenger 2 másik nagy hátránya, hogy óriási a tömege, 20 tonnával nyom többet az orosz T80-as tanknál, ami egyrészről a manőverezőképesség rovására megy, másrészről pedig, mint azt az alábbi videón is látni, könnyedén beleragad a sárba. Így a bemutató is némileg improvizatív jelleget öltött, a katonák úgy döntöttek, elkezdenek a tank tornyán található géppuskával gyakorlatozni, amíg arra várnak, hogy kihúzzák a járművet a sárból (5-14-től):

 

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bika57
2024. március 12. 11:54
Erről is a Zorbán tehet.
950BD1
2024. március 12. 08:42
Ami engem nagyon érdekel, hogy 2 év alatt mennyi szennyező anyagot sikerült az ottani termőföldbe juttatni? A növények amikett ott fognak termeszteni és nagy eséllyel ide is fog jutni belőle, mennyire lesznek mérgezők?
angolpuska
2024. március 11. 20:49
Tényleg nincsenek külföldi katonák ukriknál?
pragmatika
2024. március 11. 20:05
Végül is sikerült a bemutató nem ? :-) Úgy jártak, mint a németek a Sárvíz mentén, az utolsó nagy páncélos offenzívájuk idején. Egyszerűen belesüllyedtek a dagonyába. :-) Le kellett volna fordítaniuk a településneveket. Sár bogárd pl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!