Elon Musk nem érti, hogy a Varsói Szerződés megszűnése után miért maradt fent a NATO

2024. március 03. 21:29

A lavinát David Sachs bejegyzése indította el.

2024. március 03. 21:29
null

„Mindig is azon töprengtem, hogy a NATO miért létezik még akkor is, ha ősellensége és létrehozásának oka, a Varsói Szerződés megszűnt” – írta Elon Musk az X-en David Sacks vállalkozó, befektető közösségi oldalán megosztott szavaira reagálva.

A vállalkozó kifejtette: a Szovjetunió felbomlása után megkérdőjeleződött a katonai szövetség léte, de a NATO a feloszlás helyett a terjeszkedés politikáját választotta, ami végső soron Oroszország provokálásához és háborúhoz vezetett.

Sachs ezután George Kennan amerikai diplomata és történész gondolatait említette, aki ellenezte a NATO bővítését. Utalt az ötven külpolitikai szakértő által Bill Clinton amerikai elnöknek küldött nyílt levélre, amiben a szakértők történelmi méretű politikai hibának nevezték az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének bővítését.

Erre reagálva Elon Musk is kifejezte egyetértését az általa tulajdonolt közösségi oldalon:

Nyitókép: Slaven Vlasic / Getty Images for The New York Times

 

 

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­g­ö­s­ ­l­­á­n­­y­­o­­­k­­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­a­­k­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Csigorin
2024. március 05. 20:29
Teny, hogy az uj Oroszorszag 1991 utan egesz a 200-es evek vegeig egyaltalan nem volt nyugatellenes, sot, egyuttmukodesre torekedett a nyugattal, a reszeve akart valni. Sot, ez megkezdodott mar gorbacsov alatt. A nyugat tette ellensegge.
alexandrosz-2
2024. március 04. 19:23 Szerkesztve
A zsidók atompoklot akarnak. Ideje lenne megállitani őket, míg nem késő.
Shanya
2024. március 04. 15:08
Pedig nagyon egyszerű a válasz. Azért létezik, mert az amerikai érdekek így kívánták és kívánják ma is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!