Kiderült: a német külügyminiszter nagyapja egy „feltétlen nemzetiszocialista” ezredes volt

2024. február 09. 13:30

Waldemar Baerbock még egy magasrangú náci kitüntetést is kapott szolgálataiért.

2024. február 09. 13:30

A Focus azt írja: egy előkerült akta szerint a német külügyminiszter nagyapja, aki mérnök volt egy légvédelmi ágyúkat javító egységben, lelkes támogatója volt a náciknak.

Az akta szerint Waldemar Baerbock ezredes „feltétlen nemzetiszocialista” volt.

Azt írják: Annalena Baerbock nagyapja „teljes mértékben támogatta a nemzetiszocializmust”. Hitler „Mein Kampf” című könyvét többször is figyelmesen elolvasta, és „teljes mértékben a nemzetiszocializmus pártján állt”. 1944-ben a Kardos Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. A náciknál ez egy magas kitüntetés volt „az ellenséges tűz alatt végrehajtott akcióban szerzett különleges érdemekért vagy a katonai hadviselésben szerzett különleges érdemekért”.

A külügyminiszter asszony eddig nem ismerte a dokumentumokat”

– áll Baerbock minisztériumának a Bild című lap megkeresésére adott válaszában.

Nyitókép: X

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiberius1
2024. február 13. 18:12 Szerkesztve
Maradjunk abban hogy Analenácska a német külügyminiszterek agyosztása során nem éppen az elsők között állt sorba és hát nem maradt sok.Ami plusz még rosszindulatú ,pofátlansággal is párosul.Szval nem igazán a kedvencem,és nem is támogatom.Tehát nem védeni szeretném hanem csupán a jelenséget értékelném. "lelkes támogatója volt a náciknak " Hát legalább szívvel, lélekkel ,tettekkel csinálta azt,amiben hitt. Rendes ember volt. Amúgy nem értem hogy mi köze ehhez az unokájának. Mikor még gondolat se volt,mikor a nagyfater munkálkodott. Unom már ezt a felmenöi jajongást meg nagy leleplezéseket. Volt x mennyiségű náci meg x mennyiségű komcsi.Nomost az a helyzet,hogy ezeknek x mennyiségű gyermeke unokája,dédunokája,ükunokája,van,és lesz.(Hacsak évtizedek multán nem lesz lmbtqxygzifg jóvoltából a népesség 100% a b.zi vagy valamilyen lény,és végül kihalunk.) Osztán ez kva nagy felismerés,meg rácsodálkozás még mindig!Csak a t.köm se érti miért!
catalina11
2024. február 11. 15:31
Kiderült: a német külügyminiszter nagyapja egy „feltétlen nemzetiszocialista” ezredes volt" no, majd Ungváry Krisztián bebizonyítja, hogy részt vett a Hitler elleni merényletben...
Kamcsatka5
2024. február 11. 15:00
Na! A Fuggerék szarosgyurijai mindig megtalálják kit mivel lehet zsarolna, sejtettem, hogy nem akár milyen oka ban, hogy ez a 3,14-csa ilyen kretén!
free-1
2024. február 11. 08:40
A matemetika és a biológia nagy úr. A számok nem hazudnak. A gének? Hiszem, hogy lehet abból jó ember akinek az apja, nagyapja nem az volt. De nem elég becsületesenek látszódni, tenni is kell érte. Azaz el kellene határolódnia a nagypapa nézeteitől ennek a német unokának, ahogyan a "mi" donáthannánknak is aki a Zétényi-Takács törvény Göncárpád általi elkaszálása miatt nem lett felelősségre vonva......de a donáthunoka ezt másként véli és büszkén kiáll a kommunista nagypapa munkássága mellett.......ezzel a magatartásával donáthanna az Antifa magyarországi tagozatának tiszteletbeli elnöke is lehetne......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!