Hazaárulás miatt letartoztattak az oroszok egy rakétamérnököt

2022. augusztus 05. 17:11

A rakétamérnök az elmúlt években a hiperszonikus rakétarendszerek fejlesztését támogató kutatásokat koordinálta.

2022. augusztus 05. 17:11
null

A TASZSZ hírügynökség jelentése szerint letartóztatták a Novoszibirszki Elméleti és Alkalmazott Mechanikai Intézet hiperszonikus kutatásokért felelős laboratóriumának a vezetőjét, Andrej Shipljukot. A férfi ellen hazaárulás a gyanú, a rakétamérnök az elmúlt években a hiperszonikus rakétarendszerek fejlesztését támogató kutatásokat koordinálta. A TASZSZ szerint az intézetben házkutatást is tartottak a hatóságok. 

Júliusban halt meg egy szintén novoszibirszki fizikus, Dmitrij Kolker is, aki azután halt meg hasnyálmirigyrákban, hogy ugyanezen vádak miatt letartóztatták. Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap jelentette be, hogy orosz hadseregnél hónapokon belül hadrendbe állítják az új Cirkon hiperszonikus cirkálórakétákat.

Nyitókép: Michal Fludra/AFP

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. augusztus 06. 21:14
Szegény, pedig csak éjszaka lehugyozta a Kreml falát!
csulak
2022. augusztus 06. 14:04
jol tettek
Gyzoltan
2022. augusztus 05. 21:36
A meglepetés az lenne, ha nem lennének ilyen beszervezési kísérletek... -amelyik sikeres, az ugye, nem kerül a nyilvánosság elé...
Ispán
2022. augusztus 05. 21:27
Jó tudni, hogy működik az orosz elhárítás. Ha már James Bond egy néger transznemű seggriszáló lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!