Ír-olasz demokrata és etióp zsidó republikánus verseng a homoszexuális, bűnöző honatya székéért

2024. február 12. 17:54

A választás kihatással lehet a képviselőházra is.

2024. február 12. 17:54

Helyi idő szerint kedden tartanak előrehozott választásokat New York 3. kongresszusi körzetében, hogy eldöntsék, ki ülhet George Santos helyére, aki az első nyíltan homoszexuális republikánus politikusként írta be magát a történelemkönyvekbe, és azután volt kénytelen távozni tisztségéből, hogy csalás miatt 23 pontban vádat emeltek ellene. 

A republikánusok jelöltjeként Mazi Pilip indul, aki Etiópiában született, később az Izraeli Védelmi Erőknél szolgált. 

A demokraták egy igazi politikai veteránt indítanak, az ír és olasz gyökerekkel rendelkező Tom Suozzi korábban már három cikluson át kongresszusi képviselő volt.

A versenyre nagy figyelem irányul, mivel az eredmény hatással lehet a képviselőházi erőviszonyokra is, ahol a republikánusok 219-212 arányban rendelkeznek többséggel. Továbbá a pártok azt várják, hogy a választáson kiderül, mely kérdések és üzenetek számíthatnak majd a legtöbbet a novemberi elnökválasztáson.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images/Chip Somodevilla 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. február 12. 20:30
Na ugye, hogy vannak afrozsidók, akkor most lehetnek afromagyarok is! Hajrá Négo! Hajrá Fradi! Hajrá Tokmac! Végső soron mindenki Etiópiából és Ugandából származik, még MINK, a mai afganisztáni hegyekből előmászó, előbb fosztogató kóbormagyar, majd elfehéresedett posztárpádi finnugor szekta is. Mátyásnak már az 1400-as években is már fekete serege volt!!! A csádiak meg a testvéri magyarsággal vannak jó kapcsolatban! Véletlen? Aligha! Ecce homo! L'homo ougandais! Et l'éthiopien!
röviden
2024. február 12. 19:15
Valamelyiküknek egy lao transzszexuálist kellett volna indítani, az divatosabb.
Oldalkosár
2024. február 12. 18:40 Szerkesztve
"A versenyre nagy figyelem irányul, mivel az eredmény hatással lehet a képviselőházi erőviszonyokra is, ahol a republikánusok 219-212 arányban rendelkeznek többséggel." Ja, kurva nagy hatással lesz tényleg. Ha nyer a demokrata jelölt, 219-212 helyett 218-213.
UpSalute
2024. február 12. 18:32
"első nyíltan homoszexuális" Ami azért nagy szó, mert mindig dugig volt buzikkal(ahogy a fidesz is) csak nem "nyíltan" :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!