Nagy a pánik Washingtonban, miután egyre nehezebb helyzetben vannak az ukránok

2024. február 28. 10:42

Állításuk szerint „nincs meg a szükséges lőszerük az orosz agresszió visszaveréséhez.”

2024. február 28. 10:42

Az amerikai külügyminisztérium „rendkívül súlyosnak” tartja az ukrajnai harctéren kialakult helyzetet, amit elsősorban a lőszerhiány okoz –  írta az Ukrajinszka Pravda. Matthew Miller, az amerikai külügyminisztérium szóvivője egy tájékoztatón kijelentette, „a helyzet jelenleg rendkívül súlyos. Láttunk olyan ukrán csapatokat a fronton, 

akiknek nincs meg a szükséges lőszerük az orosz agresszió visszaveréséhez.”

Miller ennek ellenére kiemelte, hogy az ukrán erők „nagyon bátran harcolnak, de be kell osztaniuk a meglévő munícióikat.

Ezt is ajánljuk a témában

A szóvivő hozzátette, hogy 2024 hátralévő részében az USA arra számít, hogy „az ukrán csapatok továbbra is előrenyomulnak. De sokkal nehezebb lesz számukra, ha nem jutnak hozzá a lőszerekhez, amelyekre [szükségük van]”. Továbbá arra is kitért, hogy bizakodó a jövőt illetően, mivel van esély arra, hogy az amerikai képviselőház hamarosan elfogadja az ukrajnának szánt 60 milliárd dolláros csomagot. 

A tisztviselő hangsúlyozta, 

Joe Biden amerikai elnök továbbra is ragaszkodik az Ukrajnának szánt segélyek jóváhagyásához.

„Ezért ismét felszólítjuk a kongresszust, hogy tegye meg a kötelességét, tartsa meg ezt a szavazást, és juttassa el a támogatást az ukrán hadseregnek, amelynek nagy szüksége van rá” – húzta alá Matthew Miller.

Nyitókép illusztráció. Fotó: ANATOLII STEPANOV / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­­y­o­k­­­ ­­v­á­r­­n­a­­­k­­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­𝗡
ptrfarkas43
2024. március 01. 21:12
Akik azt ígérték, hogy ukrajnának minden szükségest megadnak, most hol vannak?
Dunhill67
2024. február 28. 15:28
„az ukrán csapatok továbbra is előrenyomulnak."....pfff...előre,mi?
Kanmacska
2024. február 28. 12:24
Ha az USA megadja nekik ezt a pénzt, akkor legfeljebb kicsit lassabban nyomulnak előre az oroszok. Ha ezt mi itt tudjuk, akkor ezek a demokraták hazudnak, csak a fegyvergyártók hasznát keresik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!