„Erre reagálnunk kell” – nincsenek megelégedve a Leopardokkal az ukránok

2024. január 19. 08:24

Az elhúzódó javítások miatt jelentős időt veszítenek az ukrán katonák a fronton.

2024. január 19. 08:24
The Leopard 1A5 main battle tank.

Az NTV riportja alapján az ukrán harckocsizók bár nagyra értékelik a német Leopard 2-es harckocsikat, úgy vélik, hogy szükséges lenne fejlesztéseket végrehajtani rajtuk, főként a modern páncéltörő rendszerek és drónok elleni védelem terén.

A német televízió stábja egy olyan ukrán harckocsizó egységgel beszélgetett, amelyik épp a frontvonalról vonult vissza, és várja, hogy a sérült Leopard 2-es harckocsikat Litvániába szállítsák javításra. A beszélgetés során kiderült, hogy az egység négy Leopard 2-essel rendelkezik, de abból jelenleg csak egy működőképes, ugyanis 

a többi tank komoly károkat szenvedett.

Az NTV szerint az ukránok kifogásolják, hogy a németek nem hajlandók Ukrajnába telepíteni a páncélosok nagyjavításához szükséges állomásokat, ezért hetekre vagy akár hónapokra is nélkülözniük kell a harcászati eszközeiket.

A katonák szerint lehetne mit javítani a Leopard 2-esek modern páncéltörő fegyvereken, főleg a drónokkal szembeni védelem terén.

A háború során számos új páncéltörő eszköz került előtérbe, és ezekre reagálnunk kell”

– mondja a harckocsiparancsnok.

A kritika ellenére az ukrán harckocsizók általánosságban nagyon pozitívan vélekednek a német tankokról mind a túlélőképesség, mind a tűzerő szempontjából. A riport záró részében kijelentették, hogy soha többé nem szeretnének más típusú harckocsit kezelni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Stocktrek Images / Getty images

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. január 20. 16:48
Ajándék lónak ne nézzed a fogát!
Martell 2
2024. január 20. 01:14
Szemtelen paraziták.
herceg-3
2024. január 19. 16:55
"A riport záró részében kijelentették, hogy soha többé nem szeretnének más típusú harckocsit kezelni." Hagyjuk mán'! :D
Reszelő Aladár
2024. január 19. 15:29
Hogy személy szerint nem szeretnének más harckocsin szolgálni, az megoldható. Amúgy pedig várjuk a kritikákat illetve a fizetési meghagyást, hogy ha már fegyvert nem küldtünk, akkor mennyivel tartozunk értük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!