Mi történik Kijevben? Kulcskérdésben mondott ellent az ukrán főparancsnok Zelenszkijnek

2023. december 27. 09:32

Az egymással teljesen ellentétes kommunikáció alapján komoly a fejetlenség az ukrán vezetésben.

2023. december 27. 09:32
null

Volodimir Zelenszkij év végi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a hadvezetés újabb félmillió ember besorozását javasolta neki. 

Most azonban maga Valerij Zaluzsnij, az ukrán főparancsnok állítja azt, hogy soha ilyen hivatalos javaslatot nem tettek az ukrán elnöknek – írja a Kyiv Independent. Állítása szerint ez mindössze egy terv a 2024-re mozgósított sorkatonák számáról.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ami ezt a számot illeti, ezt a következő évre generáltuk, természetesen figyelembe véve a jelenlegi emberállományt, az új katonai egységek megalakulását, valamint a 2024-ben esetlegesen elszenvedett veszteségeink előrejelzését is. Az egyes mutatókra vonatkozó számokat nem árulhatom el. Ez katonai titok” – mondta egy sajtótájékoztatón.

Bár a félreértés nem tűnik kulcsfontosságúnak, mindenesetre illeszkedik abba a sémába, miszerint Zelenszkij és Zaluzsnij között nem feltétlenül szent a béke. Korábban arról érkeztek például híradások, hogy az ukrán elnök Zaluzsnijt megkerülve kommunikál a hadvezetéssel, ami teljességgel ellehetetleníti, hogy az ukrán főparancsnok megfelelő hatékonysággal dolgozzon.

Ezt is ajánljuk a témában

A két fél között egyébként akkor jött létre törésvonal, amikor Zaluzsnij elismerte: állóháború felé tartanak, nagy a valószínűsége, hogy a konfliktus befagy. Ezt Zelenszkij nem volt hajlandó elfogadni, ő továbbra is a teljes ukrán győzelemben bízik.

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 27. 20:21
Csupa jó hír! Pusztul a hohol!
tintapaca
2023. december 27. 16:57
Az orosz hírportálok közölték, hogy Menczer Tamás államtitkár közölte, hogy amíg Ukrajna nem rendezi a vitás kérdéseket, addig nem lesz Orbán-Zelenszkij találkozó. A magyar hírportálok még nem közölték a Külügyminisztérium közéleményét.
Nasi12
2023. december 27. 13:10
Csak annyit mondott annyi kéne, hogy a gyöztes támadáshoz sikeresen védekezzünk. Hogy legyen némi hitele a zenebohóc EU zászlóerdöben történt tájékoztatójának. De nincs nekünk annyi. Sebaj, zenebohóc azt is koldul a nyugattól. A nyugat meg majd kküld feketéket. Megkönnyitve az orosz lövészek dolgát a beazonosításhoz.
fatman
2023. december 27. 12:07
naés? 5 nap van már csak, és itt 2024... szánalmas, mocskos nácik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!