Ember vagy hadianyag a szűk keresztmetszet?

2023. szeptember 06. 18:56

Moszkva az orosz törzspopulációt láthatóan védeni kívánja, ezért keresnek embert Kubától a kirgizekig.

2023. szeptember 06. 18:56
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Sokat beszéltünk a hadianyagról – hogy elfogy az ukrán légvédelmi rakéta, az orosz robotrepülőgép, a tüzérségi lőszer mind a két oldalon – csökkenés van, de láthatóan megoldja a Nyugat/Ukrajna és Oroszország is, hogy legyen.

Hadianyag terén védelemben »valami« már egy régi harckocsi is, meg az RPG-7, a kézigránát, stb. Az oroszoknak nem kell támadnia, ZS tervnek már az is jó, ha megtartják, ami van. Ukrán oldalon viszont támadni kell.

Az ember, az élőerő nagyon is szűk keresztmetszet. Moszkva az orosz törzspopulációt láthatóan védeni kívánja, ezért keresnek embert Kubától a kirgizekig, meg talán Koreáig.  De ha nem megy, vannak 150 millióan. Ukrajna a valóságban jó ha 30 milliós és 1%-már kiesett - halott vagy súlyos sebesült van 300 ezer (120-140.000 a halott ukrán forrásaim szerint, és naponta százak halnak meg). 1% az nagyon sok. Akiket ma berángatnak, már nem fognak úgy harcolni mint a patrióták akik önként mentek, ez alap háborús jelenség, hogy az emberállomány degradálódik, az elején a legjobb és onnan csak lefelé van. út.
Kiteszek egy adatsort az első világháború százalékos veszteségeiről. A Központi Hatalmak a 15-49 éves férfiak 10%-ánál adták fel. Biztos vagyok benne, hogy a mai töréspont egy társadalomban jóval alacsonyabb, mint akkor.

Ezért (is) mondom, hogy az ukránok egyetlen reménye, ha valami megbomlik az orosz politikában vagy morálban. Persze mivel abszolút úgy gondolom, hogy »nincs végzet, csak ha bevégzed«, én megértem hogy harcolnak. De eljöhet majd az »élj, hogy harcolhass egy újabb napot« ideje is.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: ANATOLII STEPANOV / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. szeptember 07. 09:43
EU-ban ott vannak a jólképzett és A FEGYVERTELENEK ELLEN JÓL KIKÉPZETT GYILKOSOK több millióan! NA őket vesse be az EU és a NATO... libbantjai!
lofejazagyban-2
2023. szeptember 07. 08:57
tegnap a ruszkik visszafoglalták Rabotino déli részét. A hoholoknak nem megy.
connorj
2023. szeptember 07. 07:47
Jéé! E....
Kozmosz
2023. szeptember 07. 02:21
Ja, "függend" Marha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!