Itt a Pentagon beismerő nyilatkozata: a Kijev támogatására szánt források kimerültek

2023. december 15. 07:03

A Pentagon titkára egészen konkrétan fogalmaz.

2023. december 15. 07:03

Az Unian arról ír, hogy 

az Egyesült Államoknak végső soron választania kell saját maga és az ukrán fegyverszállítás között, 

mivel a  források kimerültek – ezt Pat Ryder, a Pentagon titkára mondta. Hozzátette számszerűsítve: a Pentagonnak nagyjából 4,4 milliárd dollárja maradt, az elnöki segélyalapban pedig egy milliárd dollár van.

„Természetesen lehetőségünk van rá, hogy a teljes 4,4 milliárd dollárt elköltsük, de ez nehéz döntés. Végső soron a saját katonai felkészültségünkről és arról döntünk, hogy képesek vagyunk-e továbbra is támogatni Ukrajnát olyan mértékben, amennyire a harctéren szüksége van rá. Ezért 

kérjük a Kongresszust,

 hogy a lehető leggyorsabban hagyja jóvá a további finanszírozás iránti kérelmet” – hangsúlyozta a titkár.

Fotó: Pixabay

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2023. december 15. 07:45
Tegnap azt írták több helyen is, hogy a republik megkötötték magukat és nem lesz rendkívüli ülés banderisztán azonnali támogatásáról, ami nagyjából annyit jelent, hogy január közepénél előbb banderisztán nem fogja megkapni ezt a zsét, de egyes elemzők szerint lesz az február közepe vagy akár március, vagy sohanapja, elkezdődött a választási kampány és a zusák lakosság majd' kétharmada ellen van banderisztán parttalan minden észszerű kereten túlmenő pénzelésének és egyre jobban aggódik egy esetleges atomháború lehetősége miatt.
Kovács Ubul
2023. december 15. 07:36
"az Egyesült Államok 2022. január 24. és 2023. július 31. között 46,6 milliárd dollár katonai segélyt küldött Ukrajnának, ami Amerika 877 milliárd dolláros éves katonai költségvetésének mindössze 5,25%-át teszi ki"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!