Financial Times: Orbán Viktor a leghosszabb ideig hivatalban lévő uniós vezető

2023. november 28. 10:04

Nehezményezni a lap, hogy a jobboldal bekerül az európai fősodorba.

2023. november 28. 10:04
null

A magyarországi Orbán Viktor most a leghosszabb ideig hivatalban lévő uniós vezető. A magyar kormányfő pályafutása azonban azt mutatja,

hogy a szélsőjobboldallal szembeni önelégültség veszélyes 

– írja a Financial Times Orbán Viktor politikájáról.

Arra is kitérnek, hogy Orbán Magyarországon 2010-ben tért vissza a hatalomba, és még mindig miniszterelnök. Az amerikai elnökválasztás arra is csábíthatja az „európai szélsőjobbot”, hogy Donald Trump retorikáját és módszereit utánozza – itt a lap aztán említi a „választási eredmények megkérdőjelezését”, de említi a bevándorlók deportálását is. 

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 29. 15:32
Az lenne nekünk a legrosszabb hosszútávú stratégia, hogy a elkezdjük utánozni a dekadens nyugatot, ahol már csak a gazdaság müködik úgy-ahogy, - de az is csak Németországban a többi uniós ragállam rovására -, de már kultúra nincs, nem születnek olyan alkotások, amik lelkesíteni, felemelni tudnának, a szellemi élet elsilányul, a véleményszabadságot már elnyomták, egészen vad tendenciák kezdenek terjedni az életfelfogást illetöen, az iszlám terjed és szép lassan veszi át a hatalmat, Európa leköpi önmagát. Nekünk van ennél sokkal jobb receptünk. A Fidesz tud perspektívát adni. Tud olyan jövöképet kínálni és meg is tudja valósítani, ami nekünk magyaroknak is megfelel, és a világban betöltött szerepünket is olyan nívóra tudja emelni, amivel kivívhatjuk más népek elismerését. Az unióval szemben okosabbnak, kitartóbbnak kell lenni, mint ök, és akkor meg lesz a pozitiv eredmény. De ezt csak Orbán képes végig csinálni. Egy moslékkoaliciós DK-kormány Magyarország vesztét jelentené.
Palatin
2023. november 29. 15:25
A SZEMLÖHEGYI DÉMON TÖREDELMES VALLOMÁSA: Pofátlanul csak hazudtunk reggel, délben, este, Vajon a ti szemetekben ez oly szépen fest-e? Gyurcsány vagyok nem tagadom, a magyarok veszte, Ki oly sok ember boldogságát komiszul elcseszte. Adjál mégis egy újabb esélyt a kókler Ferónak, Még akkor is, ha unokáid ezért jól megrónak. Nálam csak a mutyi számít, nincs helye melónak, Megtehetem, bőröm vastag, mint egy csatalónak. Bár jól tudom, kívánjátok, hogy hamar kimúljak, Adja Isten, hogy még egyszer rátok szabaduljak. Megoldom a problémátok, mint még soha senki, Úgy éltek majd mint egy csöves, éhenkórász jenki."
Palatin
2023. november 29. 15:24
JÓ LESZ, HA ORBÀN MEGERÖSITI A SAJÁT SZEMÉLYI VÉDELMÈT.... Ö már egyértelmüen igazi "nagyvad" (számunkra pozitív ételemben) a nemzetközi porondon, aki iránt már a CIA is valószínüleg "érdeklödik". Az amcsik kinyírják azt, aki nekik keresztbe tesz, legyen az "barát" vagy ellenség. Számukra a kettö között csak annyi a különbség, hogy a "barátnál" egy kicsit jobban vigyáznak, hogy ki ne derüljön, hogy ök voltak. Ök ennél már sokkal kevesebb "bünökért" is eltettek nagyon sok "rebellis" politikust. Orbán azért "veszélyes" számukra, mert láthatóan követökre fog találni, valóban ö az elsö fecske. De ez nem veszélytelen. Tessék ezen komolyan elgondolkodni az illetékeseknek. A CIA könnyen találna készséges hazai segítöket is, a magukat "igazi" demokratáknak" hazudók között.
Tommaso
2023. november 28. 20:07
Az 54 demokratikus európai országban ún. pol.-i váltógazdaság van. A diktátorok, hacsak nem ölik meg őket, hosszabban vannak hatalmon, mint a magukat korrekt választáson megmérető politikusok. Tehát nincs itt kérem semmi szenzáció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!