Felmentették a finn képviselőt, aki Biblia-idézettel állt ki a házasság mellett

2023. november 14. 10:36

Päivi Räsänent kisebbség elleni gyűlöletkeltéssel, uszítással vádolták meg.

2023. november 14. 10:36
null

Kedd reggel ítéletet hozott a finn fellebbviteli bíróság, amely szintén felmentette Päivi Räsänen finn képviselőt az ellene felhozott vádak alól – adta hírül a Hetek. A volt finn belügyminisztert kisebbség elleni gyűlöletkeltéssel, uszítással vádolták meg, miután egy kiadványban és egy Twitter-bejegyzésben Pál apostol szavait idézve állt ki a természetes házasság mellett. 

Päivi Räsänen esetével részletesen foglalkoztunk a Mandineren is, lásd az alábbi cikkeket:

Ezt is ajánljuk a témában

„Ne egy ügyész mondja meg, mit idézhetünk a Bibliából!” – Budapesten is kiállnak a volt finn miniszter mellett

„Nem akarjuk, hogy egy ügyész mondja meg, mit idézhetünk a Bibliából és mit nem” – mondja a Mandinernek Kulifai Sára. A keresztény újságíró társaival szimpátiatüntetést szervez a Szentírás idézése miatt bíróság elé állított korábbi finn belügyminiszter, Päivi Räsänen mellett. A keresztény közösségek az online térben is mozgósítanak, vigyázó szemeiket pedig Helsinkire vetik.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. november 14. 17:51
A hamis vádak alól mentették fel, nem a betöltött pozíciójából. Érdekes egy democracy lehet a finn, ahol ilyesmiért pörölhet az ugor kisebbség.
Welszibard
2023. november 14. 17:06
Jól van, én is aláírtam a tiltakozást a perbe fogása ellen. Eredményes volt a több százezer tiltakozás. Van még remény a kereszténység erejében, nemcsak a sharia létezik.
Bicsike
2023. november 14. 12:59
Még szép, hogy felmentették. A keresztény világ koporsójába vert utolsó szeg lett volna, ha elítélik. Szégyen az is, hogy idáig eljutott az ügy!
grrrgo
2023. november 14. 12:24
Persze, hogy elítélték. A koránból kellett volna idézni és akkor meg is dícsérték volna. Korán 26: 165-167 „Ti vajon hímnemű teremtményekkel akartok együtt hálni, és hagyjátok feleségeiteket, akiket a ti Uratok teremtett nektek? Nem! Olyan nép vagytok ti, amely áthágja a határokat!” „Lót!” – mondták. – „Ha nem hagyod abba, bizony, elűzött leszel az elűzöttek között!” Abdullah ibn Abbasz elbeszélése alapján: A Próféta mondta: Ha bárkit találtok, aki úgy cselekedett, mint Lót népe, öljétek meg azt, aki csinálja és azt, akivel csinálja. Szunan Abú Daúd, 38:4447, Al-Tirmidhi, 15:1456, Ibn Madzsah, 20:2561 Na, ha ezt írta volna, akkor már miniszterelnök lenne (a Svédeknél).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!