Bádog Leopardok

2023. november 30. 19:39

Hogyan történt az első Leopard 1 kilövése?

2023. november 30. 19:39
null
Hidegkuti Konstantin
Hidegkuti Konstantin
Moszkvatér

„A felvétel későbbi részében a nyitott búvónyílások alapján láthatjuk, hogy az ukrán személyzetnek még időben sikerült a mozgásképtelen harckocsit elhagynia, amelyet aztán újabb orosz tüzérségi találatok értek. Kérdés jelen helyzetben, hogy képes lesz-e az ukrán fél a harcképtelenné tett tank kimentésére – amely minden bizonnyal javíthatónak bizonyul –, vagy azt az orosz csapatok felrobbantják. Miután az esetre a Zserebec folyó nyugati partjánál került sor, így nem valószínű, hogy Moszkva képes lenne a kilőtt egységet hadizsákmányként a saját vonalak mögé szállítani.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyúttal a Leopard 1 harckocsik leszállítása is az európai hadiipar sajátságos kálváriájaként fogható fel.

A kezdeti elképzelések szerint az első Leopard 1 harckocsiknak már a tavasz második felében meg kellett volna érkezniük Ukrajnába a sokat várt zaporozsjei ellentámadás támogatására. Ám amint a német Rheinmetall megkezdte az esetenként majdnem 30 éve tartós tárolásba helyezett páncélosok reaktiválását, nyilvánvalóvá vált, hogy az eredeti tervekhez képest a harckocsik üzemképessé tétele sokkalta nagyobb befektetéseket igényel.”

Nyitókép: X

 


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 01. 19:47 Szerkesztve
"Miután az esetre a Zserebec folyó nyugati partjánál került sor, így nem valószínű, hogy Moszkva képes lenne a kilőtt egységet hadizsákmányként a saját vonalak mögé szállítani." Már minek kellene az oroszoknak egy antik, muzeális nyugati tank? Van sajátjuk, ezer.
remi
2023. december 01. 10:04
Ruszki telegram-kanálisokon (bár asszem a hohol gyászjelentésekre is hivatkozva) fotók jelentek meg egy kilőtt hohol höki NŐI személyzetéről. Azt nem írják sehol milyen típus volt.
remi
2023. december 01. 10:00
Ez a kilőtt leo1 max. annyiból első, hogy ez az első publikált videó. Maga a videó zavaros, össze-vissza vágott, sztem egy pár métert tévesztő repesz-romboló malac mozgásképtelenné tette, így a személyzet ki tudott belőle menekülni, bár arra nem vennék mérget, hogy mindenki, ezen ugyanis annyira vékony a páncélzat, hogy repeszek is képesek átütni. Valamelyik nap olvastam egy hohol telegram kanálison, hogy a hoholok eddig 7 db abramsot is vesztettek már, ebből 4 egy ruszki rakétacsapás nyomán kiégett, 3-ban meg a jólképzett hohol személyzet hazavágta a turbinát, aminek a cseréje kizárólag jól felszerelt hátországi műhelyben, millió dodós költségen lehetséges. Ebből a hoholoknak jelenleg a hátország van meg, se műhely, se szakképzett szerelők, se alkatrész, így aztán az usákok lényegében megtiltották a hoholoknak az eddig leszállított példányok frontvonali használatát.
Kovács Ubul
2023. december 01. 08:51
Ahogy eddig is: Aknára futott, aztán az elhagyott tankra a muszkák minden fegyverrel IS rálőnek, a felvételeket pedig eladják különálló találatokként. A muszkacsicska dezinformációs média (mandi.ru pl.) ezt már tucatnyi tank elvesztéseként közli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!