Történelmi felvétel: így lőtték szét az oroszok az első Leopard 1-es tankot

2023. november 29. 06:35

Úgy tűnik, a Leopardok sem hoztak áttörést a fronton.

2023. november 29. 06:35

A Portfolio friss harctéri felvételekre hivatkozva arról ír, hogy kilőtték az első Leopard 1-es harckocsit az oroszok Ukrajnában. Hozzáteszik: 

most először látni éles bevetésen a német tankokat, és rögtön egy olyan felvétel került elő, amin a harcjárművet orosz találat éri. 

Hangsúlyozzák, hogy az orosz drónfelvételek szerint a Leopard aknára futott vagy tüzérségi tűzbe szaladt bele, mindenesetre a sérült harcjárművet azonnal elhagyták a katonák.

Emlékeztetnek: Németország és Hollandia összesen több mint 120 Leopard 1A5-ös harckocsit küldött Ukrajnának, az átadás nyáron indult. 

A Leopard 1-es egy kifejezetten régi harckocsi,

a legtöbb ország már ki is vonta a hadrendből. Nagy hátrányuk a túlélőképesség hiánya, írják, ugyanis vékony a páncélzata.
 

Nyitókép: Képernyőfotó, X

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jandor
2023. november 29. 21:03
Azért az ISIS nagy vérengzést hajtott végre a török Leopárd-2eseknél is, Észak-Szíriában.
Akitlosz
2023. november 29. 18:03
Na ez meg egy olyan videó, amelyen ukrán "kamikaze" drón talál el egy orosz tankot. A tank gond nélkül megy tovább. A tyúkketrec megvédte. https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2023/11/tank-prot.mp4 Itt meg egy Javelin rakéta talál el egy orosz tankot. A tankot kilövi, de a személyzet túléli. Ami a robbanást elnézve nem semmi. https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2023/11/tank-surv.mp4 Mindkét eset Avgyejevkánál történt ebben a hónapban.
powerage
2023. november 29. 11:37
A kubinkai tankmúzeumban kurvajó kiállítási anyag lesz összeállítva.
john-lennon-a-libsik-kiralya
2023. november 29. 10:29
A számos tankot ért csapás ellenére a páncél egyben maradt, és megóvta a benne ülőket. Ruszki tankkal nem ez lett volna a helyzet..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!