„Téli fegyvercsomagot” küld Ukrajnának Németország

2023. október 10. 21:21

A tájékoztatás szerint a következő hetekben 10 darab Leopard 1A5 harckocsi, 15 páncélozott szállító- és 20 szanitécjármű is érkezik Ukrajnába.

2023. október 10. 21:21
null

Németország terjedelmes „téli fegyvercsomagot” küld Ukrajnának, ebben légvédelmi eszközök, páncélosok és lőszerek lesznek, hogy katonai téren átsegítsék a télen a kijevi vezetést – közölte kedden a német védelmi minisztérium

A szállítmány tartalmazza a már múlt héten ígért – amerikai gyártmányú – második Patriot-üteget egy tűzvezetési ponttal, radarállomással, nyolc indítóberendezéssel, valamint több mint 60 irányítható rakétával.

Ezen felül Berlin a már meglévők mellé további Iris-T típusú német légvédelmi rakétarendszereket is küld: egy közepes, illetve egy rövid hatótávolságú változatot

A csomag részét képezi három további német gyártmányú Gepard önjáró légvédelmi löveg. 

A csomag légvédelmi része mintegy egymilliárd euró (388 milliárd forint).

Németország emellett több mint 20 millió euró (7,7 milliárd forint) értékű támogatást készül küldeni az ukrán különleges erők megsegítésére. Ez járműveket, fegyvereket és személyes felszerelést tartalmaznak.

Ezt is ajánljuk a témában

A tájékoztatás szerint 155 milliméteres tüzérségi lövedékekből is küldenek, valamint a következő hetekben 10 darab Leopard 1A5 harckocsi, 15 páncélozott szállító- és 20 szanitécjármű is érkezik Ukrajnába.

„Németország a jövőben is ellátja Ukrajnát azzal, amire a leginkább szüksége van, légvédelmi eszközökkel, lőszerekkel és páncélosokkal” – hangsúlyozta Boris Pistorius német védelmi miniszter.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Libkos

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EnergiatakarékasiKároly
2023. október 11. 11:11
Szerintem az ukránok jobban jártak volna ha a németek vesznek nekik ugandától 10 igazi leopárdot. Azok legalább éjjszaka jók a gyalogság ellen. 10 db pancélozott fostalicska :D
Obsitos Technikus
2023. október 11. 08:56
Szőrmegalléros rakéta?
Jospehe998
2023. október 11. 08:43
Érdekes nem látom hogy Izrael kapcsán ilyen lelkes támogatók lennének…
Kormánypárti2
2023. október 11. 08:13
"„Téli fegyvercsomagot” küld Ukrajnának Németország" Az jó. Lesz mivel fűteniük. Ukránt is küld? Mert azok fogynak a leggyorsabban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!