Brit újságíró: „Fico Orbánra emlékeztet, a populista tekintélyelvűséget képviseli”

2023. szeptember 14. 10:20

John Kampfner a Guardianben „Szlovákia hamarosan Oroszország legújabb szövetségese lehet” címmel írt véleménycikket.

2023. szeptember 14. 10:20

Az SME szlovák lap interjút készített John Kampfner újságíróval, aki a Daily Telegraph, a BBC és a Financial Times munkatársa is volt. A brit Guardianben „Szlovákia hamarosan Oroszország legújabb szövetségese lehet” címmel írt egy véleménycikket. Szerinte ez akkor következhet be, ha a következő kormány élére Robert Fico áll.

Arra a kérdésre, hogy hogyan definiálná külföldi újságíró nézőpontjából Robert Ficót, azt felelte, hogy „alapvetően nagyon hasonlít Orbán Viktorra. Ő olyasvalaki, aki már megtett egy bizonyos politikai utat, és most már nagyon világosan képviseli az Európában általánossá váló populista tekintélyelvűséget”.

 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 14. 15:36
Üzenem a brit újságírónak, hogy ne bennünket basztasson, hanem a kedves, szépséges hazájával, - melyet már elleptek a migránsok - foglalkozzon. Van dolog bőven! Pl. az ipari városok, melyek tönkre mennek és a szép angol hagyományok is elvesztek már. Károly király nem sokat foglalkozik az alattvalókkal, foglalkozzon Ön velük! My message to the British journalist is not to bash us, but to deal with his dear, beautiful country, which has already been overrun by migrants. There are plenty of things! For example, the industrial cities that are falling apart and the beautiful English traditions have already been lost. King Károly does not deal much with his subjects, you deal with them!
elégia
2023. szeptember 14. 10:59
Az angol újságíró pedig megtett egy bizonyos jelképes utat egy hatalmas segg felé, nyalási szándékkal. A tetoválás a domborulaton: USA.
balbako_
2023. szeptember 14. 10:32
Szeretne Orbánhoz hasonlítani....
pipa89
2023. szeptember 14. 10:21
Bekaphatjátok, angolszászok! Bár a szátok tele van a jenki hímtaggal, oda már nem fér semmi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!