A lengyelek is megkaphatják a nyakukba az EBESZ-t – aggódik az EP az őszi választások tisztasága miatt

2023. június 09. 06:22

A hét nagy pártcsaládból öt támogatja a vizsgálóbizottság jelenlétét.

2023. június 09. 06:22
null

Az Európai Parlament nagy része amellett érvel, hogy az EBESZ küldjön megfigyelőket a lengyelországi őszi választásokra – írja az osztrák Der Standard.

A kezdeményezést támogató öt nagy pártcsalád levélben nyújtja be igényét a szervezetnél, mert attól félnek, veszélyben a választás demokratikussága. A kezdeményezést támogató öt pártcsalád a konzervatívok, szociáldemokraták, liberálisok, zöldek és a baloldaliak. 

Az osztrák lap szerint a lengyel ellenzék attól tart, a kormánykoalíció tisztességtelen eszközökhöz fog nyúlni, hogy megtartsa hatalmát. 

Az Európai Parlamentben tavaly a magyarországi demokrácia miatt izgultak ugyanennyire. A 2022-as országgyűlési választáson is részt vettek az EBESZ megfigyelői, akik egyébként megállapították, hogy a szavazás lebonyolítása szakszerű és demokratikus volt. 

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horst_Tappert
2023. június 09. 09:27
A balosok és a libsik mindenhol hazaárulók.
ThuleanPerspective
2023. június 09. 08:53
Lengyelek megkapták megint jutalmul, amit mi büntetésül. XD. Még mindig nem értik, hogy hiába nyalnak segget? Itt ez a térség elpusztítása és felszámolása a cél, hiába szopkodják Washingtont. Ez a térség még mindig túl tradicionális, túl fehér nekik, túl makacs.
Upuaut
2023. június 09. 08:48
Joguk van aggódni, de csalást kiáltani előre nincs.
Haragosi
2023. június 09. 07:36
Az országok, ahol az utóbbi időben ismételni kellett csalás miatt a szavazást: Ausztria, Németország
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!