Többen meghaltak az olaszországi áradásokban, ötezer embert evakuáltak

2023. május 17. 09:56

Forli város polgármestere úgy nyilatkozott, drámai éjszakát éltek át.

2023. május 17. 09:56
null

Hárman életüket vesztették, csaknem ötezer embert pedig evakuáltak az elsősorban Emilia-Romagna tartományt sújtó áradások miatt, és a helyzet továbbra is kritikus Nello Musumeci, a katasztrófavédelmet vezető miniszter szerda reggeli közlése szerint.

A régió közlekedése megbénult, öt megye teljesen van víz alatt.

Más tartományokból tűzoltóegységek érkeztek segíteni, mintegy húsz helikopterrel végzik a mentést. A meteorológiai előrejelzések szerint az esőzés szerdán sem enyhül. Emilia-Romagna folyói és patakjai megduzzadtak, sarat és törmeléket sodorva magukkal.  A helyi prefektusok adatai szerint

legalább négyen eltűntek. 

Gian Luca Zattini, a Savio-folyótól elárasztott Forli polgármestere úgy nyilatkozott, drámai éjszakát éltek át. Arra kért mindenkit, ne tulajdonaikat, hanem saját életüket mentsék a vészhelyzetben. Matteo Lepore bolognai polgármester komolynak nevezte a helyzetet. Arra kérte az embereket, ne hagyják el otthonaikat, ne üljenek autóba. A városban egész kerületek kerültek víz alá, utakat zártak le, hidak omlottak le. 

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2023. május 17. 11:22
Most sok a víz, máskor súlyos aszály van. Ez a szélsőségesség az, ami gyilkos.
letsgobrandon
2023. május 17. 10:35
ez már elsivatagosodás kezdete klímapánik indul 3.. 2.. 1
Kormánypárti2
2023. május 17. 10:08
Szomjan fogunk halni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!