Megerősítették Zaporizzsjában az orosz védelmi vonalat az ukrán csapatösszevonás nyomán

2022. szeptember 14. 09:33

A polgári lakosságot egyelőre nem evakuálják.

2022. szeptember 14. 09:33
null

Megerősítették az orosz védelmi vonalat Zaporizzsja megyében annak nyomán, hogy ukrán csapatokat vontak össze az ottani frontszakasznál – jelentette ki Vlagyimir Rogov, a régió Moszkva-barát közigazgatási főtanácsának tagja szerdán a RIA Novosztyi hírügynökségnek.

„Hadseregünk készen áll, hogy szembeszálljon az ukrán fegyveresekkel és visszavágjon nekik, ha úgy döntenek, hogy támadásba lendülnek. A védelmi vonalat megerősítették, a tartalékokat megnövelték” – nyilatkozott a tisztségviselő.

Rogov szerint

a polgári lakosságot egyelőre nem evakuálják.

Több szakadár településről jelentettek ukrán tüzérségi támadást

Az orosz hadsereg, amely a múlt héten végrehajtott ukrán ellentámadás nyomán elvesztette az ellenőrzést Harkiv megye szinte egésze felett, az általa függetlenként elismert szakadár Luhanszki Népköztársaság, valamint a Donyecki Népköztársaság nagy része mellett megszállva tartja Zaporizzsja megye Azovi-tenger felőli területeit és a Herszon megyét. A megszállt területeken népszavazás megtartására történtek előkészületek, amelyen a helyi lakosság többsége Moszkva elképzelése szerint az Oroszországhoz való csatlakozás mellett szavazna.

A helyi hatóságok több, szakadár és az orosz ellenőrzés alatt álló településről jelentettek szerdán ukrán tüzérségi támadást. A donyecki régióban lévő Holmivszkij községben a belövések következtében négy polgári lakos életét vesztette, egy pedig megsebesült. Herszonban működésbe lépett az orosz légvédelem.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Planet Labs PBC

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. szeptember 14. 12:53
Teli szájjal fröcsögitek, hogy az eu a hibás a magas energia árak miatt, meg a szankciók. MI vagyunk az eu, és a szankciókat orbán is megszavazta! Ezeket az információkat egyszerűen figyelmen kívül hagyjátok, mert kognitív disszonanciát okoz...
foldizs
2022. szeptember 14. 12:35
Az oroszbuzijaink ott vannak már az első vonalban?
Akitlosz
2022. szeptember 14. 12:16
Megváltozott a háború képe. A hadászati kezdeményezés átment ukrán kézbe. Már ott folynak harcok, ahol Ukrajna akarja és nem ott, ahol Oroszország akarja.
kunzoo
2022. szeptember 14. 11:19
Szerintem Herszont támadják majd. Azt a területet nehéz utánpótlással ellátni, a keszleteik nagy részét már elhasználhatták a korábbi 7krán támadásnál. Az odavezető hidak, utak romokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!