A legrosszabbra is felkészültek Szlovákiában

2024. május 15. 20:16

A szlovák miniszterelnökkel szembeni merényletet követően többen félelmeiknek adtak hangot. Megerősítik a szlovák parlament és a képviselők védelmét.

2024. május 15. 20:16

A nyitókép illusztráció. Fotó: ROBERT NEMETI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lövések dördültek a szlovák kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően. Sajtóinformációk szerint Robert Fico szlovák kormányfőt a gyomrán és a mellkasán érte találat. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették.

A TA3 által közzétett videón hallani, hogy öt lövés dördült el.

A Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett lőfegyveres merényletre reagálva megerősítik a pozsonyi parlament és képviselőinek védelmét – jelentette a törvényhozás kommunikációs irodájára hivatkozva a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség szerdán.

Az intézkedés visszavonásáig beszüntetik a pozsonyi törvényhozás épületének látogathatóságát, a parlament munkáját pedig május 21-ig berekesztik

– közölte a szlovák törvényhozás kommunikációs irodája szerdán.

Ezzel egyidejűleg megerősítjük a törvényhozás épületének őrizetét, valamint lépéseket teszünk a képviselők személyes biztonságának védelmére, mivel a miniszterelnökkel szembeni merényletet követően többen félelmeiknek adtak hangot – közölte Peter Ziga, a parlament alelnöke, akit Peter Pellegrini korábbi házelnök államfővé választását követően átmenetileg a törvényhozás vezetésével bíztak meg.

A merénylőről is egyre több mindent lehet tudni

A Markíza nevű szlovák kereskedelmi tv csatorna információi szerint a merénylet elkövetője egy 71 éves férfi, akit Juraj Cintulának hívnak. A merénylő több verseskötetet is írt, valamint tagja a Szlovák Írószövetségnek. Egyes információk szerint Cintula az ellenzéki Progresszív Szlovákia szimpatizánsa. Később a Progresszív Szlovákia cáfolta azokat az álhíreket, hogy a támadó a mozgalmuk tagja volt. Azt is hozzátették, semmilyen kapcsolat nincs köztük és a lövöldöző között.

Határozottan elítéljük a szörnyű tettet”

– tették hozzá.

Robert Fico már áprilisban megjósolta a merényletet

A Mandiner arról is beszámolt, hogy Robert Fico már áprilisban megjósolta a merényletet. A cikket ide kattintva tudja elolvasni.

(MTI / Mandiner)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2024. május 16. 13:42
mai nap->Oldalkosár 2024. május 16. 13:18 A kurva anyád az elszigetelt eset, te bomlott agyú féreg! Azt hiszem, alaposan összeszedtem mi jellemző a fajtádra. Ezek nem elszigetelt esetek, hanem tendencia.
lhotx
2024. május 16. 07:54
Tudok én Fico halálánál rosszabbat is: túléli, és dühében visszahozza a szlovák fizetőeszközt; szépen jojózna tőle a környék politikája.
Patika
2024. május 16. 05:41
A legrosszabbra is felkészültek Szlovákiában --- fogaskereket cserélnek ugyanabba a gépezetbe? (Juraj Cintula előre látta, előre megírta)
tolltzoli
2024. május 15. 22:45
Itt is zúg a mocskos fidesz"krúbi" ...akasztott Orbánnal táncikál a színpadon a diktatúrában ... előbb utóbb itt is ez lesz ..ennyi ..rá nőttek a fejére Orbinak mert hagyta elburjánzani az egész balos csöcs-eléket. Ezen az oldalon is orvosi eseteket lehetne kiszelektálni a megmondó emberkékből mert kitenyészik közülük előbb utóbb egy merénylő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!