Kirill pátriárka: Oroszoroszág semmi rosszat nem csinált, mindenki csak irigykedik rájuk

2022. július 03. 19:36

Az orosz egyházfő szerint sokan meg akarják változtatni Oroszországot, de úgy véli, ez ugyanúgy nem fog sikerülni, ahogy a múltban sem sikerült. 

2022. július 03. 19:36
null

Oroszország semmi rosszat nem tett, nem ezért támadják őket külföldön – ezt mondta Kirill ortodox pátriárka vasárnapi istentiszteletén.

Úgy fogalmazott: sokan „lázadnak” világszerte Oroszország ellen, de szerinte ennek az az egyedüli oka, hogy ők „mások”, mint a többiek.

Ez a fajta másság féltékenységet, irigységet, szégyent vált ki bennük, de mi nem változtathatunk magunkon

– mondta az orosz egyházfő, hozzátéve: sokan meg akarják változtatni Oroszországot, de szerinte ez ugyanígy nem fog sikerülni, ahogy a múltban sem sikerült.

Nyitókép: Igor Palkin / Orosz Ortodox Egyház sajtóosztály / AFP

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amaurote
2022. július 04. 17:59
amúgy ha oroszország máriáé, akkor tehát egy nő az ura az oroszoknak? XD
Lajoss
2022. július 04. 17:27
Az egyház szégyene.
sittes
2022. július 04. 13:51
"Ne ölj!" "Szeresd felebarátodat, mint saját magadat!"
grad
2022. július 04. 12:37
Kirill a kereszténység szégyene! Az ő agyában az Isten helyén Oroszország van. Ez a nyiltkozat egyébként szánalmas. Az oroszokon általában röhögni szoktak - főleg a nagyhatalmi mániájukon, amikor kirakják magukra az összes kitűntetésüket a moszkvai katonai parádén -, de nekik szent meggyőződésük, hogy mindenki rájuk irigykedik. Egyébként kedves, szerethető emberek, csak amikor összeállnak vmi "naggyá", akkor mindig gond van velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!