Ketten meghaltak, amikor kizuhant egy elektromos autó a harmadik emeletről

2022. június 24. 09:05

Az eset Kínában történt.

2022. június 24. 09:05
null

Két ember életét vesztette, amikor a Nio kínai autógyár egyik elektromos autója kizuhant a cég sanghaji központjának harmadik emeletéről – számol be a BBC. Mindkét ember az autóban ült, amikor az lezuhant a harmadikról.

A cikk szerint a vállalat egyik munkavállalója és egy partnercég egyik alkalmazottja hunyt el a tragédiában.

A baleset helyi szerint késő délután történt. A Nio közölte, azonnali vizsgálatot indítottak az ügyben, és mindenben együttműködnek a helyi hatóságokkal, bár azt is hozzátették, hogy nem a jármű okozta a tragédiát az előzetes adatok alapján. Miután ezt a mondatot kitették a Weibón, a legnagyobb kínai közösségi oldalon, alig fél óra alatt több ezer negatív komment érkezett, úgyhogy törölték is a posztot. Később az is kiderült, hogy az ominózus harmadik emeletet bemutatóteremnek, tesztközpontnak és autóparknak is emlegették.

A céget egyébként gyakran a „Tesla gyilkosaként” emlegetik Kínában, mert  Elon Musk amerikai autógyárának nagy riválisának számít.

Nyitókép: Twitter 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. június 24. 15:44
A hogyanról egy szó sincsen. A 3-ik emeleten a bemutatóteremnek nincsen oldalfala?
lurker
2022. június 24. 14:18
a kínaiak kiváló autókat gyártanak, de sajnos vezetni nem tudnak, és sajnos az sem segít rajtuk ha európában élnek/vezetnek
Kaska
2022. június 24. 13:04
Én úgy látom a sérülésekből (a tető teljesen megrogyott), az autó a tetején ért földet. Onnan is próbálták menteni őket. Az autó orra, oldala, hátsó része szinte sértetlen. Ilyen ütközés ellen nem véd semmilyen légzsák és erre nem tervezik az autó védelmét. A rally és dragster autókban van ultraerős bukókeret és speciális biztonsági őv és sisak. Valószínű ha bemutató teremben történt a tragédia, be sem voltak kötve.
I_Isti
2022. június 24. 12:44
valójában csak a magassági kormány ragadt be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!