Osztrák migrációkutató: Teljesen alaptalanok a tömeges migráció miatti félelmek

2021. július 29. 11:28

Gerald Knaus szerint a bevándorlás témája csak arra jó, hogy a populisták meglovagolják.

2021. július 29. 11:28
null

Gerald Knaus tevékenységéről korábban már mi is beszámoltunk. Knaust sokféleképpen ismerik: politikai elemző, migrációkutató, migrációs szakértő, az EU–török migrá­ciós alku atyja, valamint a Euro­pean Stability Initiative elnöke. Knaus korábban már terjesztett álhíreket Magyarországról, és ezt maga sem cáfolta. 

Számos liberális média mellett Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke is feltűnő összhangban szólalt meg a Knaus-féle European Stability Initiative által képviselt kommunikációs stratégiával kapcsolatban, emellett az osztrák lobbista többek között megbeszélést folytatott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével, Johannes Hahn költségvetési, illetve Josep Borrell külügyi biztossal is. Ezekről részletesebben itt írtunk.

Knaus – akinek írását a Népszava szemlézte – egy szerdai írásában azt írta: alaptalannak tartja a tömeges migráció miatti félelmeket, mert az csak arra jó, hogy a populisták meglovagolják. Szerinte az EU is bezárkózik, nem alkalmazza a vonatkozó nemzetközi egyezményt.

A megoldás Knaus szerint az volna, a tagok megegyeznének a bevándorlók átvételéről.

Az osztrák lobbista a tömeges migrációt az 1956-os megtorlások miatti meneküléshez hasonlította. 

Knaus szerint „azt kellene mondani a szomszédállamoknak, hogy engedjék be, aki jön, az EU pedig megszervezi azok átvételét”.

Nyitókép: YouTube

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zaajan
2021. július 29. 21:44
Nem szeretjük mi errefelé az osztrákokat.
Mexivtad
2021. július 29. 19:43
Hát hogyne! A történelem tanulmányozása esetleg! Mondjuk Egyiptom. Beengedték a muszlim arabokat, mert nem féltek a tömeges migrációtól. És most tessék rápillantani. Az eredeti lakosság husss.. Hol is van? :-)
kergeller
2021. július 29. 16:20
biztos elore megkapta a csekket...
Hannah184
2021. július 29. 16:17
Az édesanyja vasporos pi@ját Knausinak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!