Donáth Anna győzelmet hirdetett, de még a követői sem hiszik el neki

2020. december 09. 14:57

A Momentum képviselője az EU-s költségvetési alkuról posztolt.

2020. december 09. 14:57
null

Felröppent a sajtóhír, hogy közel a kompromisszum a lengyel-magyar vétó ügyében. Állítólag a németek abba is belemennének, hogy két évre felfüggesszék a jogállamisági mechanizmust.

Donáth Annának sikerült mindezt győzelemként értelmeznie:

„GYŐZTÜNK: LESZ JOGÁLLAMISÁGI MECHANIZMUS!

Sajtóhírek szerint Orbán Viktor visszavonja a vétóját, és nem zsarolja tovább az Európai Uniót. Hiába próbálta megakadályozni a jogállamisági mechanizmus életbe lépését, ez nem sikerült: Európa „erős embere” alulmaradt. Ez a mechanizmus az EU-s források rendszerszintű ellopását akadályozza meg, és Orbán Viktor minden próbálkozása ellenére az ősszel elfogadott megállapodás alapján fog hatályba lépni.

Orbán Viktor most nemcsak az Európai Unióval, hanem azon magyar választókkal szemben is alulmaradt, akik az EU-s pénzeket kórházra, iskolára és munkahelyekre, nem pedig a miniszterelnök családjára akarják költeni.

Másfél éve azért szavaztatok bizalmat nekem és Cseh Katalinnak, hogy véget vessünk az EU-s pénzek elsikkasztásának – az ezzel kapcsolatos egyik legfontosabb csatát nyertük ma meg. A munkának azonban még nincs vége: azon fogunk dolgozni, hogy a korrupcióellenes rendszer valóban megvédje a magyaroknak szánt EU-s pénzeket.

Persze Orbán most is meg akarja majd akasztani a folyamatot. Médiakampánnyal, néppárti zsarolással. Bírósághoz is fordul majd. Mi pedig következetesen végig fogunk menni a folyamat minden állomásán. Lassan két éve hátrál a miniszterelnök. Európai szövetségesei elfogytak, magára maradt, és Európa perifériájára szorul.”

A követőinek azonban nem teljesen ment át az üzenet, nem osztják a Momentum politikusának értelmezését az állítólagos kompromisszum kapcsán.

Egy ellenzéki érzelmű kommentelő megjegyezte: „Szerintem mi máshogy definiáljuk a győzelem fogalmát. Az hogy 22-ig orbán vakon lophat és ha ESETLEG 22-től lesz kormányváltás megszűnnek az EU-s források mert ugyan hogyan felelnénk meg hirtelen és varázslatosan a jogállamiságnak úgy hogy van egy széttákolt alaptörvényünk, a bíróságok romon, a kúria egy vicc szabad média nincsen a jogalkotás évtizedes gyakorlata pedig siralmas.”

„Azt hiszem, a győzelmet egyedül Orbán Viktor jelentheti be! Az EU most is bebizonyította, hogy nem alkalmas politikai unióra.” – fogalmazott egy másik hozzászóló.

„Ez nem győzelem!! Felháborít, hogy 2 évig fog tartani ez az eljárás és addig Orbánék tovább lopják a magyarok pénzét!!!” – konstatálta egy csalódott állampolgár.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kg72
2020. december 10. 15:37
Ennek a győzelmi jelentésnek pont annyi a valóságtartalma, mint a Dobrev féle "Lesz európai minimálbér"-nek. Vagyis pontosan nulla.
kékFogúHarald
2020. december 10. 12:58
Ébresztő !! Viktor 1 föderációs paktumot írt alá nyáron, aminek a neve: 'EU Next Generation' És már új paktumokon is dolgoznak: EU-s Főügyészség + digitális euro bevezetése... etc.
rókabácsi
2020. december 10. 09:32
álmodban! csak majd ha felébredsz és rájösz, hogy bilibe lóg a kezed!
ThunderDan
2020. december 10. 08:40
Dobrev, Cseh, Donáth: GYŐZTÜNK! ORBÁN MEGBUKOTT! Fél perccel később a teljes ballib, Harasztitól Szélig és Hadházy-ig, 444-től 24.hu-ig: Orbán győzött...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!