Teljes kijárási tilalom jön Kuvaitban

2020. május 08. 18:03

Az arab országban korábban részleges kijárási tilalom volt érvényben.

2020. május 08. 18:03

Kuvait teljes kijárási tilalmat rendel el a koronavírus-járvány terjedése ellen vasárnaptól május 30-ig – adta hírül a kuvaiti tájékoztatásügyi minisztérium hozzátéve, hogy az intézkedést egészségügyi szakértők javaslatára hozzák.

 A tilalom részleteit – egyebek közt, hogy miként jut a lakosság élelemhez és egyéb létfontosságú termékhez –, később tudatja a kuvaiti kormány. Az arab országban április 20-án napi 16 órás – hajnali négytől este nyolcig tartó – kijárási tilalmat rendeltek el és felfüggesztették a munkát a közszférában május 31-ig. Ennek ellenére pénteken a mindössze 2,8 millió lakosú országban 641 újabb, bizonyítottan koronavírus-fertőzést jelentettek, az összes fertőzött száma 7208-ra emelkedett, a ragály miatt elhunytaké pedig 47-re.

(MTI)

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!