Német külügyminiszter: Újabb menekültválság a láthatáron

2017. augusztus 09. 18:46

Újabb menekülthullám fenyegeti Európát – mondta Sigmar Gabriel Ugandában. A német külügyminiszter szerint az afrikai országba el kéne vinni néhány európai ország delegációját, „hogy lássák, mire képes a szolidaritás”

2017. augusztus 09. 18:46

Sigmar Gabriel szerint nem szabad elhallgatni, hogy újabb menekülthullám fenyegeti Európát – erről a német külügyminiszter ugandai látogatása során beszélt a német sajtónak. Hozzátette: „Ha semmit sem teszünk, akkor Olaszországnak előbb-utóbb meg kell nyitnia a határait, mert túl sok menekült lesz az országban”.

Uganda évek óta példaértékűen kezeli az erőszaktól és éhségtől sújtott szomszédos Dél-Szudánban kialakult menekültválságot, az utóbbi években majdnem egymillió embert fogadott be – értékelte a miniszter. 

Sigmar Gabriel az ország egyik menekültek lakta településén tett látogatásán azt mondta, „talán el kellene ide hozni néhány európai ország delegációját, hogy lássák, mire képes a szolidaritás”.

Ha az Európai Unió nem talál megoldást a menekültek elosztására, „akkor ismét válsághelyzet alakulhat ki” – jelentette ki a külügyminiszter, aki szerint egyedül párttársának,  Martin Schulznak, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltjének volt bátorsága kimondani mindezt. Schulz egy interjúban a közelmúltban arról beszélt, hogy Olaszországot összeomlással fenyegeti a Földközi-tengeren Észak-Afrikából érkező menekültek tömege, és így megismétlődhetnek a két évvel ezelőtti folyamatok.

Olaszországba az idei év első felében több mint 85 ezer menekült és bevándorló érkezett, ami 20 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A benyújtott menedékkérelmek száma 25 százalékkal gyarapodott. A német belügyminisztérium szerdán nyilvánosságra hozott legfrissebb adatai szerint január eleje és július vége között összesen mintegy 100 ezer menedékkérelmet adtak be Németországban. Tavaly egész évben ez a szám 280 ezer volt, 2015-ben pedig 890 ezer.

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
titus
2017. augusztus 10. 09:22
A kép címe lehetne:Gyerekek,aki hallott már a Niebelungok gyűrűjéről,az tegye fel a kezét!
catalina9
2017. augusztus 10. 07:49
„Számos tekintélyes, befolyásos zsidó ismerte már be és dicsekedett vele, hogy a bevándorlás és multikulturalizmus zsidó aknamunka eredménye - persze ők nem így mondják, szerintük ez a folyamat pozitív. Az épp említett Svédországból jött a már sokak által ismert Barbara Lerner Spectre általi beismerés, mely szerint a zsidóké a vezető szerep ebben a multikulturális, kevert fajtájú, hagyományos fehér nemzetek és kultúrák pusztulásához vezető folyamatban, melynek szerinte "be kell következnie". Hasonló beismerés és dicsekvés számos akad, ezek fontos jellemzője, hogy nem jelentéktelen bolondoktól származnak, hanem magas szintű politikai, értelmiségi figuráktól, akik gyakran aktívan is tesznek ezért a folyamatért - mint Spectre is - így amit mondanak, nem hagyható figyelmen kívül. "Miénk, zsidóké a vezető szerep Európa multikulturálissá változtatásában" „Slomo és Izzi hosszú idő után találkoznak ismét. - Slomokám- kiáltja Izzi - hogy vagy, hogy van a családod? Úgy emlékszem három fiad van, bizonyára már felnőttek. - Igen – válaszolja Slomo – a legidősebb Moszkvában van, ott építi a kommunizmust. A középső Magyarországon él és ott építi a kommunizmust. A legkisebbik pedig Izraelben van. - És ő is építi a kommunizmust? - Megbolondultál? A saját hazájában?” „A bevándorlók ügyében maga Netanjahu miniszterelnök is megszólalt, szerinte az afrikai menekültek "fenyegetik Izrael társadalmi szerkezét." Eli Yishai belügyminiszter szerint az afrikai bevándorlók nagy része bűnöző, egy rádióinterjúban pedig úgy nyilatkozott, csak a börtön, vagy a deportálás tántoríthatja el őket attól, hogy Izraelbe jöjjenek.”
catalina9
2017. augusztus 10. 07:01
„talán el kellene ide hozni néhány európai ország delegációját, hogy lássák, mire képes a szolidaritás”." Felesleges, elég elolvasni Ulfkotte Menekültipar c. könyvét. Tételesen leírja, hogy ki által hogyan vannak lefizetve a politikusok, zsurnalisták, és mekkora üzlet a menekültipar.
Akitlosz
2017. augusztus 10. 03:21
Bolond kommunista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!