Nemzetközi szervezetek: „Tegye magáévá a magyar kormány az emberség igaz szellemét!”

2015. december 21. 14:59

Kritizálta a kormány menedékkérőkkel kapcsolatos kommunikációját és annak megváltoztatását szorgalmazza az Európa Tanács, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája.

2015. december 21. 14:59

Az Európa Tanács (ET), az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája (ODIHR) hangnemváltást szorgalmaz Magyarországon a menekültekkel kapcsolatban –derül ki az ET által hétfőn kiadott közleményből. A nemzetközi szervezetek azt kérik, hogy Magyarország tartózkodjon az olyan politikáktól és gyakorlatoktól, amely az intoleranciát, a félelmet és az idegengyűlöletet táplálja a menekültekkel és migránsokkal szemben. „A szervezetek közösen hallatják hangjukat, hogy felszólítsák a magyar vezetést, tegye magáévá az emberség igaz szellemét, és segítsen azoknak, akik akaratuk ellenére, a döntés lehetősége nélkül kényszerültek elhagyni otthonaikat, és most Európában keresnek menedéket” – áll a kommünikében.

Az ET, az UNHCR és az EBESZ ODIHR álláspontja az, hogy a kormány által a közelmúltban indított tájékoztatási kampány a háború és más konfliktusok elől menekülőket bűnözőnek, behatolónak, határsértőnek, terroristának állítja be vallási meggyőződésük és származásuk alapján. A szervezetek szerint: „nem ez az első ilyen kormányzati kommunikációs kampány Magyarországon”. A szóban forgó szervezetek hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy  a magyar kormány ismerje el: a menekültek traumák, tragédiák és veszteségek átélése után érkeznek Európába, hogy reményre és az újrakezdés lehetőségére leljenek a háború és a konfliktusok megpróbáltatásai után. Az ET, az UNHCR és az EBESZ ODIHR úgy véli, hogy az Európai rendszer részeként Magyarországgal szemben az az elvárás, hogy járuljon hozzá a kontinens második világháború óta legsúlyosabb menekültválságának kezeléséhez, és tartsa tiszteletben nemzetközi jogi kötelezettségeit.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. február 02. 21:46
A felsorolt szervezetek tegyék magukévá a migránsokat! ( Persze szigorún csak a saját nembélieket)
sozlib_abschaum
2016. január 14. 13:18
De Hitler nagyon megbánta már ahogy tett, most már másként tenné, lásd itt https://www.youtube.com/watch?v=dBmsAKKAcxs&feature=youtu.be
sozlib_abschaum
2016. január 14. 13:12
"Kritizálta a kormány menedékkérőkkel kapcsolatos kommunikációját és annak megváltoztatását szorgalmazza az Európa Tanács, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája.", na megint röfögött egyet egy pár disznó.
bookmark
2015. december 24. 20:26
Több száz migráns már hazament mert, hogy Ausztriában rosszabbúl bànnak velük mint a kutyákkal. Namost akkor őket mire szólították fel? Aki szàndékosan eldobálja az amúgy is hamis iratait és nem hajlandó sem azt igazolni, hogy ki ő és honnan jött az mitől menekült?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!