Az osztrákok feladták Spielfeldet

2015. október 23. 11:36

Teljesen feladták az osztrák hatóságok a szlovén-osztrák határ melletti Spielfeldnél kialakított tranzittábor őrzését, csak azt próbálják megakadályozni, hogy ellenőrizetlenül menjenek a menekültek Ausztria belseje felé.

2015. október 23. 11:36

Az osztrák hatóságok teljesen feladták a szlovén-osztrák határ melletti Spielfeldnél kialakított tranzittábor őrzését – jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója pénteken. A menekültek, több helyen megrongálták a tábor kerítését, és újra kitörtek a senki földjére, a spielfeldi határátkelő területére. 

Az osztrák katonák és rendőrök több-kevesebb sikerrel azt próbálják megakadályozni, hogy a migránsok ellenőrizetlenül továbbmenjenek Ausztria belseje felé. Ennek ellenére sokan elindultak a 67-es úton Leibnitz irányába, illetve százak választották, a tábor mellett húzódó vasútvonal töltését a továbbhaladásra.

Délelőtt 11 órakor hangosbeszélőn felszólították a bevándorlókat, mindenki nyugodtan várjon arra, hogy buszokkal továbbszállítsák őket. Elsőként a családokat, a gyerekeket és az asszonyokat viszik.

Ugyanakkor folyamatosan érkeznek a migránsok a szlovén oldalon található Sentiljben kialakított táborból is, ahonnan reggel ötezer menekült indult el Ausztria felé.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója azt tapasztalta, sok menedékkérő tanácstalanul bolyong a két határátkelő között, és a szlovén katonák irányítják őket Ausztria felé, illetve meggátolják, hogy visszatérjenek Szlovéniába. A határátkelőn egyetlen büfé működik, amely előtt hatalmas sorokban várakoznak a migránsok.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2015. október 23. 16:25
HOL VAN A SHZAR FASZ FAYMANN "KAN CELLÁR"??? Szar a fűben??? LÖNI, vagy nem LŐNI, az itt a kérdés!!
kenwood
2015. október 23. 15:58
En ausztriaban elek es kommentjeimet rendszeresen törölte a moderacio. most megkaptak...
Nomine
2015. október 23. 14:17
a migszol-os köcsögök vajon most is ott vannak valahol a sűrűjében? vagy Budapesten pihennek? figyelmeztetném őket, hogy MENEKÜLTEK vannak veszélyben!!!! TENNIÜK KELL VALAMIT!!! EZ NEM EMBERI BÁNÁSMÓD!!!
pitypang1125
2015. október 23. 14:10
Hamarosan nagy felfordulások lesznek nyugati szomszédainknál! Ebbe simán belebukik az összes libsi politikus. bay-bay Merkel, Osztrák kancellár! Nagy összegekben merek fogadni, hogy egy héten belül lezárják a friczek a határaikat! Na akkor szopja le magát az összes nagypofájú!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!