A Lordok Háza is rábólintott a melegházasságot engedélyező javaslatra

2013. június 05. 12:31

Két napos vita után végül elfogadta a melegházasság engedélyezését célzó törvényjavaslatot a brit parlament felsőháza.

2013. június 05. 12:31

Az alsóház után két héttel a prit parlament felsőháza is elfogadta kedden a melegházasságok angliai és walesi engedélyezését célzó törvényjavaslatot – írja az Euronews. A Lordok Háza két napig vitázott egy olyan módosításon, ami meggátolhatta volna a törvényt, de a végszavazáson a melegházasságot engedélyező javaslatot támogatták többen.

Közvélemény-kutatások szerint a britek többsége támogatja a melegházasságot, de a kormányzó konzervatívok megosztottak a kérdésben. Ha a törvényt elfogadják, Nagy-Britannia lesz a 15. ország a világon, ahol legális az azonos nemű párok házassága.

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2013. június 05. 23:37
Hat ezen nem csodalkozom..a jo angol kollegiumokban lordek kozott kifejlodtek ilyen "baratsagok"..es akkor meg nem is szoltunk a katonaiskolakrol..
oskar
2013. június 05. 22:42
Ha az érdek úgy kívánja, akkor ott lehet anya-lánya, apa-fia házasság. Vérfertőzés kizárva! :-)
oskar
2013. június 05. 22:42
Ha az érdek úgy kívánja, akkor ott lehet anya-lánya, apa-fia házasság. Vérfertőzés kizárva! :-)
qccqccqcc
2013. június 05. 21:33
Na végre! Múltkor a parasztok a faluban tisztára odavoltak, hogy az angolok még nem mondtak igent a melegek házasságára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!