Román külügy: Nem az autonómiára

2012. február 28. 15:01

Cristian Diaconescu román külügyminiszter szerint nem a Martonyi János által javasolt autonómia, hanem a régiók átszervezése erősítheti meg Romániát – írja a NOL.

2012. február 28. 15:01

Martonyi János magyar külügyminiszter korábban az Evenimentul zileinek adott interjúban úgy fogalmazott: az autonómia erősebbé tehetné a román nemzetállamot. Cristian Diaconescu román külügyminiszter az Adevarulnak azt nyilatkozta: Romániát a régiók átszervezése erősítheti meg, és ebben nem játszhatnak közre etnikai kritériumok, csakis gazdaságiak – idézi a kijelentéseket a NOL.

Diaconescu a magyar-EU viszony romániai vetületéről elmondta: a lehető legjobb szomszédi viszonyban érdekeltek, de az EU tagjaként tiszteletben kell tartani az alapvető értékeket – ellenkező esetben vállalni kell a következményeket.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Erik a Narancs
2012. február 28. 17:40
Igy Gyurcsany is tudta kepviselni a magyarsag erdekeit, ennyit Gyurcsany is el tudott erni. Mar 2 ev eltelt, Orbanek eredmenye ezen a teruleten is csak egy nagy szaros nulla. Fityesz majmok meglehet tapsolni a felcsuti majomkiralyt: Vik-tor ! Vik-tor !
Szümi
2012. február 28. 17:26
Románia azért Románia, hogy ellenálljon mindenféle autonómiára való törekvésnek. A Székelyföldiek meg azért léteznek még ma is, hogy ezt felülbírálják. Az Európai Unió meg azért lenne, hogy mindenzen konfliktusok csillapodhassanak.
predator
2012. február 28. 17:06
A bilderberges fidesz külügy szavakban akkor is nagyon tenni akart az erdélyi autonómiáért,az ottani magyarság helyzetének javításáért, mielőtt a szőröstalpúakat felvették volna az eu-ba.Aztán amikor a tettekre került a sor akkor meg minden feltétel nélkül megszavazták a románok csatlakozását.Most meg megy a meglepődés,hogy a románok pont leszarják amit a magyarok szeretnének. De legalább minden évben együtt pálinkázhat Németh Zsolt Traian Basescuval,Tusványosban.
jag3
2012. február 28. 16:04
Mivan, Martonyi Romániába ment, hogy a jobboldal jó szokása szerint a külhoni magyarok _kárára_ keverje a szart, azért a minimalista politikai érdekért, hogy itthon egy kicsit másra terelje a szót? Igazán szégyentelen egy bagázs a jobboldal :p
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!