Hatvan halott egy drogbáró miatt

2010. május 26. 09:29

Hatvanan már meghaltak Jamaica fővárosában a biztonsági erők és egy drogbárót védelmező fegyveres gengszterek közötti két napja tartó összecsapásokban. A kormányfő megígérte, véget vetnek az anarchiának és helyreállítják a rendet.

2010. május 26. 09:29

Két napja tartanak a biztonsági erők és egy drogbáró közti összecsapások a jamaicai főváros, Kingston nyugati részében. Miután a kormányfő rábólintott Christopher Dudus Coke kiadatására, a hírhedt drogbáró fegyveresei ezt meg akarják akadályozni. Kingston több negyedében vasárnap rendkívüli állapotot vezettek be, miután a drogbáró emberei több rendőrőrsöt is tűz alá vettek. A támadók autókat raboltak el, és lakásokat fosztottak ki. A fegyveresek barikádokat emeltek, a magasabb épületekről pedig orvlövészek vették tűz alá a golyóálló mellényt és rohamsisakot viselő kormánycsapatokat, írja a Népszava. Több mint ezer rendőr és katona ostromolta meg Coke főhadiszállását, de a bűnözőt mindeddig nem tudták elfogni. Bruce Golding jamaicai miniszterelnök megígérte, helyreállítják a rendet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!