A budapesti taxis „teljesítménye” még a rendőröket is megdöbbentette

2024. április 09. 15:44

A hétvégi ellenőrzésen több személyszállító is fennakadt különböző okok miatt.

2024. április 09. 15:44

Nyitókép: police.hu

Április első hétvégéjén a budapesti rendőrök 166 taxisofőrt ellenőriztek Zuglóban, a Dózsa György út 1. szám előtt. Az egyikükről kiderült, hogy 

kábítószer hatása alatt, jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás ellenére vezetett 

– számolt be a rendőrség a hivatalos oldalán.

A hatóságok megjegyezték, hogy tettével nem volt egyedül – egy másik sofőr szintén az eltiltás hatálya alatt vezetett, ruházatában pedig drog fogyasztására utaló, anyagmaradvánnyal szennyezett csövet találtak. A rendőrök előállították mintavételre, ami pozitív értéket mutatott.

Nyerészkedni akartak, lebuktak

Három másik személyszállító pedig az előre meghatározott tarifánál jóval többet számlázott. Menet közben, az utas tudta nélkül átváltották az órát, hogy az a végén magasabb összeget mutasson. A tarifázással két sofőr a jogszabályban meghatározott 440 forint/kilométer helyett 880 forinttal számolt, egy pedig menet közben 3500, majd 5500 forint/kilométer díjra váltotta át a számlálót.

További kilenc járművezető nem tudta a helyszínen igazolni, hogy engedéllyel nyújt szolgáltatást.

Egy esetben az autóban nem hitelesített taxiórát használtak, az egyik sofőr szabálytalanul fordult meg, kettő engedélyének lejárt az orvosi érvényessége.

Négy esetben intézkedtek még elsőbbségadás elmulasztása miatt a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél, lejárt műszaki engedély és biztosítás hiánya miatt.

A záróvonal átlépésért is büntettek

Egy személyszállítóval és utasával szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, valamint a vezetővel szemben gyermekbiztonsági berendezés használatának elmulasztásáért háromrendbeli szabálysértési feljelentést tettek.  

A rendőrök az akció közben hét, záróvonalat átlépő sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot – olvasható a közleményben.

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­á­­n­y­o­­­k­ ­­v­á­­r­­­n­­a­k­­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
GrumpyGerald
2024. április 09. 21:09
" a vezetővel szemben gyermekbiztonsági berendezés használatának elmulasztásáért háromrendbeli szabálysértési feljelentést tettek" Mondjuk ez érdekes, tekintve, hogy a taxi az egyetlen járműfajta, ahol engedélyezett gyerekülés nélkül szállítani a gyereket - az anya (apa) ölében...
orokkuruc-2
2024. április 09. 17:49
igazatok van, csak ügye az egyik legkönyebben besúgónak beszervezhető jószág a taxis. Meg lehet szorongatni bármikor, és tényleg sokat tud. Csak ugye adni is kell neki valamit és ezek a Janika50 által vázolt dolgok nem ellenőrzése is lehet.
Gullwing
2024. április 09. 17:16
Az egyikükről kiderült, hogy kábítószer hatása alatt, jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás ellenére vezetett Bpesten ez is napiszintű.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!