Romaügyi szakértő: A cigány közösségek tagjai csak egyszer dönthetnek rosszul

2024. március 17. 11:59

Forgács István a Drogkutató Intézet eseményén kijelentette, a politikai korrektség elnyomja az értelmes párbeszédet a cigány közösségek problémáival kapcsolatban.

2024. március 17. 11:59

Nyitókép: Drogkutató Intézet

***

Ha egy társadalomban megkérdőjelezhetetlen, hogy a pedofília rossz és mindent meg kell tenni ellene, akkor a droggal kapcsolatban is ennek az alapvetésnek kell érvényben lennie – jelentette ki Forgács István romaügyi szakértő, aki Téglásy Kristóffal, a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatójával beszélt a roma közösségeket érintő drogfogyasztási szokásokról. Az előadó rámutatott, ahol drog van, ott gyakran jelen van családon belüli erőszak, prostitúció, és más olyan tényezők, amelyek gátolják a fejlődést.

A cigány közösségekben a leggyengébb drog is kapudrognak minősül, és a maga természetességében épül be a mindennapokba

– jelentette ki a szakértő, aki úgy véli, a politikai korrektség elnyomja az értelmes párbeszédet ebben a kérdésben.

Hangsúlyozta, a fogyasztó kihasználható, mert gyakorlatilag bármilyen drogot hajlandó használni, a drogdíler pedig ellenértéket követel, és ha nincs pénz, a kereslet-kínálat törvénye megteremti a prostitúciót.

A cigány közösségek tagjai azonban csak egyszer dönthetnek rosszul: míg mások számára az életút még kiegyenesíthető, addig ott a lecsúszás megállíthatatlan

– szögezte le Forgács István, aki úgy gondolja, hogy a legalizáció helyi hatása eltérő, közösségenként más és más, épp ezért tévút, és általános tiltásra van szükség.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­­­g­­­ö­­s­ ­l­­á­­­n­­y­o­­­k­­ ­­­v­á­r­­n­­a­­­k­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
2024. március 17. 21:14 Szerkesztve
Há, szegín cigók! Há a paraszt magyarokkal szemben kátrányba vannak... Mekkora cigó tudós!!! Taps!!!
antal-2
2024. március 17. 21:12
Mai cigányságok: Encsen megkúrtak egy kislányt. Valahol egy jogsi nélküli tömeggyilkosjelőlt kijelentette, hogy rájuk nem vonatkoznak a paraszt magyarok törvényei. 20 rendőr kellett az előállításához...a paraszt magyarok fizették.
hajni38
2024. március 17. 19:40
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL. A legutóbbi két országos népszámláláskor csökkenő számban 390 ezer helyett már csak 210 ezren vallották magukat romának. A KSH Népességtudományi Intézet szerint 560 ezer, a Magyar Tudományos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások szerint létszámuk 650 ezer de bőven 700 ezer alatt van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerüen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány helyi önkormányzati képviselők és drogos cigány aktivisták bemondásait adták össze, akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében minden érintettet duplán számoltak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELÖKET, hogy továbbra se vizionáljanak nagyobb számot, mert ezzel nem lehet több pénzt lenyúlni. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!