Megnyitotta Kanada legelső drogboltját, majd meghalt túladagolásban

2023. július 03. 15:09

„Tiszta” drogot akart volna árusítani Jerry Martin.

2023. július 03. 15:09
null

Túladagolásban halt meg egy férfi, aki megpróbálta megnyitni Kanada első olyan üzletét, ahol ellenőrzött összetételű kábítószereket lehetett volna vásárolni – többek között heroint, kokaint, metamfetamint, MDMA-t. Jerry Martin fentanil-túladagolásban halt meg barátnője szerint, aki azt is hozzátette: nem egyértelmű, hogy Martin valóban fentanilt akart-e használni, hiszen boltjában is éppen olyan szereket kínált volna, melyek nem tartalmazzák a herionnál akár ötvenszer is erősebb összetevőt.

A korábban kokainfüggő férfi bár a Vice News szerint nem halt bele közvetlenül a túladagolásba, de szervezete olyan szintű károsodást szenvedett, hogy családja végül úgy döntött, lekapcsolják a gépekről.

Az 51 éves férfi idén májusban próbálta elindítani üzletét a vancouveri Downtown Eastside-on, ahol hírhedten sok szerhasználó él. A férfi az ártalomcsökkentés elvét követve szerette volna megnyitni boltját, ugyanis nézete szerint az emberek a traumáikat gyógyítják a kábítószerek fogyasztásával, és Martin üzletében „tiszta” szerekhez juthattak volna hozzá. A rendőrség végül még a nyitás napján bezáratta a boltot. 

Nyitókép: Getty Images / Jeffrey Coolidge

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. július 13. 14:14
LOL... dögöljön meg az összes
emesealma1
2023. július 05. 12:04
Azt hiszem, ezt hívják instant karmának....
google-2
2023. július 05. 11:36
Aki fehér port árul, fehér por által hal meg.
Szuper
2023. július 05. 08:04
A kerrierje csúcsára ért! Sok további ilyen hírt szeretnék hallani! :-))))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!