Így ereszti ki a gőzt Strasbourgban a momentumos Cseh Katalin

2023. április 22. 12:13

Lángoló koktélok és megpofozott politikus – az Európai Parlament tagjainak és munkatársainak bulizási szokásairól írt riportot a Politico.

2023. április 22. 12:13
null

A Politico újságírója annak járt utána, a fárasztó ülések után hová ülnek be szórakozni az Európai Parlament képviselői. A cikk címe: Lángoló koktélok és arcon vágott EP-képviselő.

A tollforgató így jutott el többek között az elegáns Aedaen nevű helyre, ahol egy jobb koktél 13 euróba kerül. A szórakozóhelyre az újságíró szerint egy titkos ajtón lehet bemenni, ahol sok esetben egyből

könnyű kiszúrni, hogy ki dolgozik az Európai Parlamentben, mert még a belépőkártyájukat is a nyakukban hagyják.

Eddy Wax amúgy próbaképpen lépett be az Aedaen nevű helyre, ahol aztán éjfél felé megjelent Cseh Katalin is. A lap szerint a Momentum politikusa két német EP-képviselő, Damian Boeselager és Niklas Nienaß társaságában érkezett. Boeselagerről tudni lehet, hogy a nagyapja, Philipp von Boaselager a Wermacht tisztje volt, ám idővel szembe szállt Hitlerrel, sőt, a meggyilkolását fontolgatta.

Wax beszámolója szerint azonban nem várja meg, mire jut a társaság, lelép a hátsó ajtón, és új helyszínek felé veszik az irányt. Egy másik helyen egy reptéri dolgozó azzal kérkedik neki, hogy számos története van a helytelenül viselkedő EP-képviselőkről, de végül egyet sem árul el.

A lap szerint nem egy EP-képviselő sajátságos módon ereszti ki a gőzt a strasbourgi éjszakában, ahol olykor együtt buliznak pár órával a plenáris ülés előtt a hivatalnokokkal, de 

verekedést is hozott már a túlzott italfogyasztás. Sőt, egy arcon vágott EP-képviselőhöz mentőt kellett hívni.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 352 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikkadt Szöcske
2023. április 23. 07:52
Haverok, buli, hanta.
FeketeFehér
2023. április 23. 05:49
Találóskérdés. Mikor és hol készült a cikket illusztráló kép?
vajda
2023. április 23. 04:36
"Így ereszti ki a gőzt Strasbourgban a momentumos Cseh Katalin" Nagyon szívesen olvasnék itt a Mandineren egy fotóval felszerelt cikket: "Így eresztette ki a gőzt Brüsszelben a fideszes Szájer József" címmel. Lehetne? Már csak az egyenlő pályák, egyenlő esélyek jelszó jegyében is.
smnl
2023. április 22. 23:37
ribanc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!