Az ATV műsorvezetője cáfolja Baranyi Krisztinát: a polgármester már adás előtt tudhatta, ki fogja kérdezni a műsorban

2022. november 11. 06:00

Kárász Róbert, a csatorna műsorvezetője egy hozzászólásban megemlítette: a ferencvárosi polgármester az ominózus adás előtt találkozott a PestiSrácok.hu újságírójával. Baranyi szerint Kárász hazudik.

2022. november 11. 06:00
null
Nagy Gábor

Kedd este az ATV Egyenes beszéd c., csütörtökön pedig a KeljFelJancsi című műsorában vitázott Baranyi Krisztina (Ferencváros balliberális polgármestere) és Fürjes Balázs (miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára).

A beszélgetések apropóját az ATV múlt pénteki Szigorlat c. műsora adta, ebben a balliberális városvezető nem volt hajlandó Szalai Szilárd (PestiSrácok.hu) vendégújságíró kérdéseire reagálni.

Baranyi azzal érvelt, „propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak” soha nem nyilatkozik; s csodálja, hogy „ez a televízió egyáltalán beenged ide ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan, mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak”.

Fürjes viszont azt emelte ki mind a két vitában – a szólás- és a véleményszabadság védelmét szem előtt tartva –, hogy a politikusok, szükségszerűen szubjektív és önkényes véleményük alapján sem hivatottak megítélni: „ki az újságíró, és ki nem”.

Baranyi találkozhatott Szalaival

A most csütörtöki KeljFelJancsiban már szóba kerültek a műsor pontos körülményei, vagyis az, hol és mikor tudta meg Baranyi, hogy a vendégújságíró a Pesti Srácok munkatársa lesz. Fürjes érdeklődésére elmondta, a műsor előtt sem tudta, hogy a PS is kérdezni fog tőle.

Csakhogy a Szigorlat egyik műsorvezetője, Kárász Róbert egy Facebook-kommentben azt írta: „Tekintettel arra, hogy többek közt én voltam a stúdióban, elmondhatom,

Simán mondhatta volna, hogy ebben a beszélgetésben nem vesz részt.”

 

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

 

Tehát Kárász lényegében cáfolja Baranyi csütörtöki kijelentését. De az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd is arról beszélt egy hétfői interjújában, ha eddig bárki jelezte, hogy nem hajlandó valakivel egy stúdióban lenni, az ATV ezt figyelembe vette, ez a lehetőség ebben az esetben is adott volt – amire egyébiránt a műsorvezető is utalt. 

Frissítés, 15:51: 

A 24.hu kérdésére válaszolva Baranyi Krisztina az üggyel kapcsolatban nyilatkozva kifejtette; Kárász Róbert hazudik, az ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái. Egyszerűen nem igaz, amit mond. Mélységesen felháborít Kárásznak ez a hazugsága”. A polgármester azt állítja, hogy a műsor előtt nem találkozott a Pesti Srácok munkatársával. 

Az ATV a portál kérdésére úgy válaszolt: Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését – írta a csatorna a 24.hu-nak.

Az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd egy hétfőn megjelent interjúban egyébként még azt állította, hogy Baranyinak is meglett volna a lehetősége, hogy jelezze, nem kíván a Pesti Srácok újságírójával egy műsorban szerepelni. A vezérigazgató így fogalmazott: „ha eddig bárki jelezte, hogy nem hajlandó valakivel egy stúdióban lenni, a kollégák általában figyelembe vették. Ez a lehetőség itt is adott volt.”

Kérdés, ha Baranyi valóban nem találkozott az adás előtt Szalai Szilárddal, és nem is tudott arról, hogy ő fogja kérdezni, akkor miért nyilatkozta azt az ATV vezérigazgatója, hogy adott volt Baranyinak is a lehetőség, hogy jelezze, nem kíván Szalaival egy stúdióban szerepelni.

Nyitókép: Képkivágás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tenegri
2022. november 11. 15:57
https://24.hu/belfold/2022/11/11/baranyi-krisztina-karasz-robert-hazugsag-atv "Az ATV kérdésünkre írt válaszából kiderül, hogy Kárász valóban nem állított igazat. 'Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését' – írta a csatorna a 24.hu-nak."
Emmersson
2022. november 11. 15:18
Az, hogy a stúdión kívül láthatta, még nem jelenti azt, hogy tudta, az egyik kérdező a prosti srác lesz. Mozognak ott jó páran, korábbi és következő beszélgetések vendégei is, nem kellett tudnia Baranyinak, hogy ez a nyikhaj hova jött! De nem is ez a fontos vetülete Kárász mostani információjának! Hanem az, hogy Kárász miért nem akkor riposztolt ezzel, amikor Baranyi élőben közölte, hogy nem tudta, hogy egy prosti srác lesz a kérdezők között?! Csak nem leszóltak a NER központból, hogy "emlékezz úgy!"? (...aljas vagyok? Csak annyira, mint Kárász!)
Dlaci
2022. november 11. 13:45
Az, hogy találkozott vele és, hogy nem tudta, hogy kérdezni fogja az adott műsorban egyáltalán nem zárja ki egymást. Egy tévében-rádióban mozognak emberek, más meghívottak, dolgozók, bármi ügyben ott levők. Ha az ember normális, a stúdióig érkezve köszön is számos embernek akivel találkozik, vagy ha belép egy helységbe. Most hagyjuk Baranyait, csak a helyzetet nézzük, mivel magam is voltam rádióban-tévében mondhatom arra is, akivel mondjuk a liftben együtt mentem, hogy nem találkoztam vele és ő mondhatja azt, hogy te, rohadék hazug, még köszöntél is nekem (ha nem ismerem arcról, képernyőről, akár az adott média vezetője mellett is úgy megyek el, hogy azt sem tudom ki volt az - még akkor is ha a nevét ismerem egyébként). A konkrét helyzetben nem tudom mi volt, de ha Kárász nem mutatta be őket egymásnak a műsor előtt, akkor simán lehet, hogy csak a stúdióban a bemutatásnál szembesült, hogy a PS újságíró fogja majd kérdezni.
syphax
2022. november 11. 12:05
Akkor b.k. még ráadásul aljasul hazudik is. Mert ő igenis találkozott az ominózus "Szigorlat" adás előtt a Pesti Srácok újságiró munkatársával--és ezt Kárász Róbert szerkesztő műsorvezető tanúsitotta is! Úgyhogy ha b.k. nagyon akarta volna azt, hogy elkerülje a P.S. újságirójának kérdéseit, akkor egyszerűen ledobbanthatott..volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!