Újabb négy tüzérségi rakétarendszert küld Ukrajnának az Egyesült Államok

2022. július 09. 22:34

További 400 millió dollár értékben érkezhet még katonai ellátmány az USA-ból a háború sújtotta országba.

2022. július 09. 22:34
null

Ukrajna védelmi minisztériuma köszönetet mondott az Egyesült Államoknak azokért a fegyverekért, amelyeket Joe Biden küldött Kijevnek – számolt be az Index.

Mint írták, egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő közléséből derült ki pénteken, hogy az Egyesült Államok további négy HIMARS, azaz nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszert küld Ukrajnába.

Ezzel az újabb négy HIMARS-szal 12-re emelkedik az Ukrajnának átadott rakétarendszerek száma

– tették hozzá.

Az Egyesült Államok további katonai felszereléseket küldhet 400 millió dollár értékben

A négy HIMARS-on kívül az Egyesült Államok akár 400 millió dollár értékben további katonai felszereléseket és ellátmányt is küldhet Kijevnek. A felszerelések között három taktikai jármű, romboló lőszerek, ütegelhárító rendszerek és egyéb pótalkatrészek szerepelnek – idézte a Defense News közlését a portál.

Az új szállítmány ezer darab 155 milliméteres tüzérségi lőszert is tartalmaz – jegyezte meg a védelmi tisztviselő.

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. július 10. 11:55
USA rakétás rendszereket már mind kilőtte az orosz. Ócskavasat küldtétek Zelenszkijnek! Még a szerződött barátaitokat is átveritek, Biden Pelosi páros? Szégyelljétek magatokat!
Phm045
2022. július 10. 09:23
Előbb-utóbb orosz kézben lesz...... Lásd francia önjáró lövegek..... Vagy harcban szerzik meg, de legvalószínűbb megveszik. Nem hiszed? Az ukrikok már rég a feketepiacon értékesítik a kapott nyugati fegyvereket. En ne hidd, hogy a gabona miatt fáj nekik a kikötői blokád. Így sokkal nehezebb a fegyvereket kijuttatni.......
Anonymtalan
2022. július 10. 08:44
Ezek szerint az előző rakétarendszer már "elfogyott".
Brandon the great Negro
2022. július 10. 08:30
Az oroszok 30-50 perc alatt pukkantanak el ennyi lőszert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!