Megválasztották az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat intézetvezetőit

2021. március 04. 16:41

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Irányító Testülete március 1-jei hatállyal megválasztotta a kutatóhálózathoz tartozó hat kutatóközpont, egy önálló kutatóintézet, továbbá a mintegy 150, egyetemeken, illetve egyéb közintézményekben működő önálló kutatócsoport adminisztrációját ellátó Támogatott Kutatócsoportok Irodája intézményvezetőjét.

2021. március 04. 16:41
null

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont (BTK) főigazgatója Balogh Balázs korábbi tudományos főigazgató-helyettes lett.

Az Energiatudományi Kutatóközpont(EK) főigazgatójává a testület újraválasztotta Horváth Ákost, az intézmény korábbi vezetőjét.

A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (KOKI) igazgatói posztját Nusser Zoltán korábbi megbízott igazgató tölti be március 1-jétől – tájékoztatta az ELKH csütörtökön az MTI-t.    

A testület a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (KRTK) főigazgatójává Fertő Imre korábbi megbízott főigazgatót választotta.

A Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) főigazgatója Nagy Ferenc, korábbi főigazgató lett.

A Természettudományi Kutatóközpontot (TTK) Buday László korábbi megbízott főigazgató vezeti március elsejétől.

A Wigner Fizikai Kutatóközpont (Wigner FK) vezetőjévé a korábbi főigazgatót, Lévai Pétert választotta az Irányító Testület.    

A testület tagjai a Támogatott Kutatócsoportok Irodájának (TKI) igazgatójává Ács Attilát választották – közölte az ELKH.    

A kutatóhely-vezetői pályázatok kiírására az előző intézményvezetők megbízatásának lejárta miatt került sor.    

A közlemény szerint az Irányító Testület a döntései meghozatalakor figyelembe vette a pályázatok elbírálása céljából létrehozott eseti bizottság jelentését is, mely bizottságnak tagja volt az adott kutatóhely egy képviselője. A tájékoztatás szerint

hat intézmény esetében a hosszú távú kutatói, széles körű vezetői tapasztalatokkal rendelkező korábbi intézményvezetők újraválasztására került sor.

Egy intézménynél a korábbi főigazgató nyugdíjba vonult. Mint írják, itt a szintén hosszú távú kutatói és vezetői tapasztalatokkal rendelkező eddigi tudományos főigazgató-helyettes kapott főigazgatói megbízást. A Támogatott Kutatócsoportok Irodája esetében pedig a közigazgatás terén jelentős vezetői tapasztalatokkal rendelkező szakembert választottak meg az iroda vezetésére.

MTI Fotó: Földi Imre, Maróth Miklós, az ELKH vezetője

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leslie5961
2021. március 04. 19:46
Ez nemes gesztus és így van jól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!