Megvannak az állam ügyvédei, csak épp a bankok nem perelnek

2014. augusztus 15. 09:46

Öt ügyvédi irodának adott meghatalmazást a szaktárca, hogy képviseljék az államot a devizahiteles perekben. A bankok augusztus 25-ig perelhetnek, ha bizonyítani akarják, hogy tisztességesek voltak az egyoldalú szerződésmódosítások.

2014. augusztus 15. 09:46

A devizahiteles törvény vélelmet állít fel az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességtelensége mellett. A bankoknak a törvény hatálybalépése után harminc napjuk van arra, hogy pert indítsanak az állam ellen az ellenkező bizonyítása érdekében. Ez a határidő augusztus 25-én jár le, az ügyekben kizárólagosan illetékes Fővárosi Törvényszék azonban hétfőn azt közölte: addig még egy bank sem indított pert.

A kormány viszont már felkészült a perekre: az NFM meghívásos pályázata alapján öt ügyvédi irodát hatalmaztak meg az állam képviseletével a devizahiteles ügyekben. A koordinációt ellátó Jurasits Ügyvédi Iroda ötvenezer forint plusz áfa óradíjat kap – írja a Magyar Nemzet.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2014. augusztus 28. 16:00
????? Ha nincs per, nincs fizetség sem.
Julismama2
2014. augusztus 28. 16:00
Az OTP belengette a pert.
liberálzöld.
2014. augusztus 15. 15:24
Sima ügy! Per ugyan nincs, de az ügyvédeket már fizetjük. Legalább valaki keressen az ügyön.
Apáczai
2014. augusztus 15. 15:23
" a bankok nem perelnek" Mit perelnének? A nagy handabanda csak arra kellett, hogy zsarolják vele a törvényhozást. Semmi alapja nem volt a károgásnak, hiszen nem keletkezik veszteségük, csak a remélt extraprofit marad el. A perek elmaradása ezt ékesen bizonyítja. Ki akar egy eleve bukásra ítélt perbe invesztálni? Az már veszteséget hozna nekik, és ezt jól tudják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!