Együtt: Elfogadhatatlan a kormány agrártámogatási javaslata

2014. július 21. 20:28

Az Együtt szerint elfogadhatatlan a kormány javaslata az agrártámogatási rendszer átalakításáról az állattenyésztési ágazatban. A párt szerint a javaslat akár 8-10 ezer munkahely megszűnését is okozhatja.

2014. július 21. 20:28

Az Együtt szerint több szempontból is elfogadhatatlan kormány agrártámogatási rendszer átalakításáról szóló javaslata. A párt hétfői közleményében azt írta: a monokulturális növénytermesztés esetében elfogadhatónak tartják a területalapú támogatások plafonjának bevezetését, ugyanakkor az utóbbi években sokat fejlődött állattenyésztési ágazatnál, elfogadhatatlannak tartják a kormány javaslatát. A párt szerint annak következtében már jövőre 8-10 ezer vidéki munkahely szűnhet meg.

Az Együtt követeli, hogy az állattartók számára járjon foglalkoztatási kompenzáció. Az ellenzéki párt szerint ugyanis ezzel a megoldással akár növelni is lehetne a szektorban foglalkoztatottak számát. 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfői sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a vidékfejlesztésre fordítható európai uniós forrásoknak kifejezetten a munkahely- és a lehetőségteremtés lesz a célja a következő hét évben, a kormány ennek jegyében rendezi át a korábbi uniós támogatási gyakorlatot és rendszert. A Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel és Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón a kis gazdaságok támogatását és az erről szóló uniós irányelvet emelték ki.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2014. július 22. 10:03
Ángyán József és Kishantos meghurcolása óta egyáltalán nem hiszek nekik semmiben - hamiskás a mosolyuk, mint villamos alatt a levágott emberfejé... most sem a minden egészséges nemzet alapját képező önálló, önfenntartásra minden körülmények között képes parasztságot, hanem csak a Fidesz földbirtokosi rétegét akarják felépíteni! "A Paraszt történetietlen. A paraszt az örök ember, a közös alap, függetlenül mindenféle kultúrától, ami a városokban honos. Megelőzi és túl is éli azokat, érzéketlenül, nemzedékről nemzedékre tenyészve, földhöz kötődő foglalkozásokra és képességekre korlátozódva, misztikus lélek, nyers, a gyakorlathoz tapadó értelem; alapja és soha ki nem apadó forrása a vérnek, amely a városokban a világtörténelmet csinálja". "A paraszt ősök unokájaként, jövőbeni unokák ősapjaként ereszt gyökeret a földbe. Az ő háza az ő tulajdona; nem a testnek és a javaknak néhány évre szóló illékony együttléte ez, hanem az örök föld és örök vér, tartós és bensőséges egymáshoz kötöttsége..." Oswald Spengler: A Nyugat alkonya. (1918)
Apáczai
2014. július 22. 06:38
"Együtt: Elfogadhatatlan a kormány agrártámogatási javaslata" Elzáródott megint egy csap, a lenyúlási források lassan kiapadnak. Oda a demokrácia! Aggódjunk mán egy kicsinykét. Miután évtizedeken keresztül érdemtelenül és fölöslegesen hizlaltuk őket.
kulakman
2014. július 21. 21:55
Jó lépés az én városomban a Bódi klán a Gőgös idején egy kis jogszabályi háttérrel megtámogatva megszerezte több száz hektár bérleti jogát , és az istennek se akarja visszaadni a helyi gazdáknak ( akiknek a szüleitől meg nagyszüleitől került az államhoz)használatra, ez egy jó lépés , hogy észhez térjenek!!
kulakman
2014. július 21. 20:54
Elmondom ,hogy mindenki értse nálunk , a gazdaságunkban négyen dolgozunk 100 hektáron , a nagyoknál jó ha négyszáz hektáron dolgozik egy valaki!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!