Most az orosz gabonaimport ellen szólalnak fel az EU-ban

2024. március 21. 05:26

Az ukrán mellett az orosz gabona importja is problémát okoz az uniós agrárpiacon.

2024. március 21. 05:26

Fotó: Bloomberg/Getty Images

 

Lengyelország, Csehország és a balti országok ezúttal az orosz gabonaimport ellen szólalnak fel az EU-ban. Az Euractiv beszámol arról, hogy ezen országok mezőgazdasági miniszterei az Európai Bizottsághoz fordultak, hogy korlátozzák az orosz behozatalt, 

mert szerintük jogosulatlan előnybe hozza Oroszországot.

Az agrárminiszterek szerint az orosz termékek nyomás alá helyezik az EU belső piacát, és közvetlenül versenyeznek az EU-n belüli gazdák termékeeivel. Úgy látják, erkölcsi kötelességük felfüggeszteni minden kereskedelmet, amely Oroszországot segíti az Ukrajna elleni konfliktusban.

A lett parlament már hozott is határozatot az orosz agrártermékek behozatalának tilalmára. Az eddig főleg az ukrán gabonaimport ellen tiltakozó lengyel gazdákkal szembesülő 

Donald Tusk lengyel kormányfő is támogatja az oroszok elleni importtilalmat

 – amit egyébként Belaruszra is kiterjesztenének a kezdeményezők.

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mátyás01
2024. március 21. 11:39
Nem hinném, hogy az orosz búza olyan problémát okoz, mint az ukrán. Az oroszon van vám és mennyiségileg sem összemérhető az ukránnal.
EX_Terminator
2024. március 21. 08:36 Szerkesztve
Még mindig nem értik!? MI AZ UKRÁN SZARBÓL NEM KÉRÜNK, HIÁBA MUTOGATNAK AZ OROSZOKRA.
Héja
2024. március 21. 08:08
Gabona vagy Dodona? Lassan mindkettő.
csapláros
2024. március 21. 07:59
recipkoki 2024. március 21. 07:10 ..."Így csinált hülyét belőled a fogyatékosoknak szóló FideSSpropaganda ! "... A Fidesz propaganda miatt az csak optikai csalódás, hogy a 10 cukorgyárunkból mára egy sem üzemel és megszűnt Magyarországon a cukorrépa termelés, a magyar paprikát és a mézet a külföldi silány áruk minőségjavítására használják, itthon megfizethetetlenné váltak, a makói hagyma és fokhagyma termelése megszűnt és zabálhatja a magyar a műtrágyás, dohos kínait, mert az óccsóbb. Óccsóbb a spanyol műtrágyás, növényvédőszeres eper, mára már ha gyümölcsöt akarsz enni, se meggy, se cseresznye, se sárgabarack, se málna, se szeder, egres, ribizli, a valamikor legolcsóbb szilva, legföljebb patikamérlegen adagolva juthatsz hozzá a külföldihez is, a gatyádat is ráfizetve, ehetsz a kánikulában téli gyümölcsöt, banánt és narancsot, és befőzésről, lekvár eltevésről nem is álmodhat a magyar. Mindez Fidesz propaganda SEGGFEJ ellensége az országnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!